Asfalt şantiyesi çevre dostu üretime geçti

Hizmet ve çalışmalarında çevreye verdiği önemle dikkat çeken Konak Belediyesi, doğa dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2013 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asfalt şantiyesi çevre dostu üretime geçti

Hizmet ve çalışmalarında çevreye verdiği önemle dikkat çeken Konak Belediyesi, doğa dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Onlarca ton asfalt üretilerek İzmir'in sokaklarına hizmet götüren asfalt şantiyesinde doğalgaz kullanımına geçildi. Daha önce yakıt olarak fuel oil kullanılan asfalt plentinde doğalgaz kullanılmasıyla hem çevre kirliliğinin önüne geçildi hem de tasarruf sağlandı.

Temiz enerji, temiz çevre ilkesini uygulayan Konak Belediyesi Asfalt Şantiyesi'nde doğal gaza geçilmesiyle birlikte üçte bir oranında tasarruf da sağlandı. Şantiyede artık kaliteli asfalt üretiminin yanında temiz ve ucuz enerji kullanılacak. Saatte 80 ton asfalt üretebilen ve 20 ton stok kapasitesi bulunan asfalt plentinin yakınında çalışan işçiler de bundan sonra fuel oil kaynaklı zehirli gaz solumayacak ve iş güvenliği korunmuş olacak.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir'e hizmet verirken bir yandan da temiz tutmaya özen gösterdiklerini belirterek, "Kentin temizliği sadece çöp toplamak demek değildir. Biz, her hizmetimizde her çalışmamızda 'önce insan' dedik. Kentler insanıyla var olur, bu anlamda temiz bir çevreyi, havasıyla suyuyla sağlıklı bir kenti İzmirliler hak ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber