Okullarda madde bağımlılığına alternatif spor kulupleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, şiddet ve madde bağımlılığı tehdidi altında olan öğrencilerin hayatlarının kararmaması için okullarda spor kulüplerinin mutlaka kurulması gerektiğini söyledi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun kurulması ile birlikte 81 il genelinde okul spor kulüplerinin çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Kaplan, Niğde'de şu ana kadar sadece 23 Nisan Havacılık İlköğretim Okulu'nda basketbol okul spor kulübü kurulduğunu belirtti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün İzmit'te düzenlediği il müdürleri toplantısında, Okul Sporları Federasyonu Başkanı ile görüştüğünü, Niğde'de kurulacak olan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği lig ve sportif faaliyetlere katılan okul spor kulüplerine spor malzemesi ve maddi yardımlarda bulunulacağını vurgulayan Kaplan, "Niğde'deki tüm okullarda her branşta okul spor kulüplerinin kurulması lazım. Böylece öğrencilerin spora kazanımı daha kolay olacak. Sporun altyapısı okullardadır. Buralardaki spor potansiyelinin harekete geçirilmesi için okul spor kulüplerinin kurulması ihtiyaçtan çıkıp zorunlu bir hale gelmiştir" dedi.

Yeni çıkan Dernekler Yasası ile okul spor kulübü kurmanın artık ücretsiz olduğunu kaydeden Kaplan, "Dernekler Masası'ndan kurulma izni alındıktan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, spor kulübünün tescilini ücretsiz yapmaktadır. Bundan önceki dönemlerde, bir okul spor kulübü kurmanın bedeli 2 bin YTL'yi bulmaktaydı. Şu an hiçbir masraf yapmadan spor kulübü kuran okullarımız üstelik Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve federasyonlar tarafından maddi ve manevi olarak desteklenmektedir. İl genelinde ilk etapta 10 okul spor kulübünün kurulması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Ancak bu rakam Niğde'ye yetmez, bunu daha ileri seviyelere çekmeliyiz. Okullarımızda son yıllarda artan çeşitli şiddet ve madde bağımlılığı gibi gençliğimizi tehdit eden alışkanlıklardan uzak tutmak için okul spor kulüplerinin büyük önemi var. Spora bir şekilde başlayan çocuklarımız artık kendisini zararlı alışkanlıklar ile zehirlemeye fırsat bile bulamayacaktır. Okul müdürlerimiz, okul aile birliklerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimiz bu konuya duyarlılık göstererek geleceğimizin teminatı gençliğimizi okul spor faaliyetleri ile koruma altına almalılar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber