Elektrik faturasını ödeyebilmek için böbreklerini satıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2006 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te bir çakmak tamircisi, 4.5 milyar liraya ulaşan elektrik faturasını ödeyebilmek için böbreğini satışa çıkardı.

Merkez Şahinbey İlçesi Bey Mahallesi'nde eski bir Antepevi'nde yaşayan ve geçimini çakmak tamirciliği yaparak sağlayan Ali Uzla'nın, 2 yıldır ödeyemediği elektrik faturaları başına dert oldu. 1 yıl önce elektrik borcunu taksitlendiren Ali Uzla, 260 YTL olan taksitlerin ilk 2'sini ödeyebildi. Taksitlendirmenin şartlarını yerine getiremeyen Ali Uzla'nın evinin elektriği TEDAŞ tarafından kesildi. Son çare olarak kaçak elektrik kullanan Uzla, 3 kez kaçak elektrik kullanmaktan ceza aldı. 2 yılda TEDAŞ'a olan borcu 4.5 milyar liraya ulaşan Ali Uzla, son çare olarak böbreklerini satışa çıkardı. Uzla, çakmak tamiri yaptığı tezgaha "Satılık Böbrek" yazdırdı.

Biriken elektrik faturaları 5 metre uzunluğa ulaşan Ali Uzla, çakmaklara gaz doldurarak ve tamirat yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, "Aylık 150-200 YTL kazanıyorum. Bu kazançla elektrik faturalarını ödemem mümkün değil. Borcu taksitlendirdim. Yakınlarımdan 500 YTL borç alarak ilk 2 taksidi zorlukla ödeyebildim. Ondan sonraki taksitleri ödeyemedim. Elektriğim kesildi. Ben de kaçak kullanmaya başladım. 3 kez hakkımda kaçak işlemi yapıldı. Bu borcu elbette ödeyeceğim. 200 YTL gelirle ödemem imkansız. Ekmeğe muhtaç bir insanım. Ben de böbreğimi satışa çıkardım. Bunu sadece elektrik faturamı ödemek için yapıyorum" dedi.

44 yaşındaki Ali Uzla, eşiyle birlikte karanlıkta yaşadıklarını, borcun faiz nedeniyle gün geçtikçe katlandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber