'Türkiye küçük ve bölgesel uçaklar üretecek'

Binali Yıldırım, yerli uçak girişimiyle ilgili konuştu: “Türkiye küçük ve bölgesel uçaklar üretecek. Bu nedenle yabancı ülkelerin engellemeleriyle karşılaşacağımızı sanmıyorum.”

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ekim 2013 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye küçük ve bölgesel uçaklar üretecek'

Çınar COŞKUNSERÇE / ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin uçak yapımı ile ilgili olarak geldiği noktayı AKŞAM'a değerlendirdi. Türkiye'nin kendi uçağını yapması için sürecin başlatıldığını hatırlatan Yıldırım, "Biz küçük ve bölgesel uçaklar için çalışmalar yürütüyoruz. Biz, Boeing ve Airbus özelliklerinde uçaklar üretecek değiliz. Zaten bu alanlar dolu bu alanlara neden girelim. Bu nedenle de kimseyle rekabet edecek değiliz. Rekabet etmeyeceğimiz için de kimsenin engellemesyle karşılaşacağımızı sanmıyorum" dedi.

HEDEFE 2023'TE VARILIR

Uçak yapımının bugünden yarına yapılacak bir iş olmadığını söyleyen Binali Yıldırım, "Bunun için zamana ihtiyaç vardır. Ciddi bir çalışma gerekiyor. Ama süreç başlatıldı. Teknoloji gerekiyor, kaynak gerekiyor. Ama bunların hepsini çözeceğiz. Hedef 2023. Bu tarihe kadar kendi uçağımızı üreteceğiz" diye konuştu.

4 YENİ YAT LİMANI GELİYOR KAPASİTE 20 BİNE ÇIKACAK

BAKAN Binali Yıldırım, çok yakında 4 yat limanının yapım ihalesine çıkılacağını açıkladı. Yıldırım, "Balıkesir'e, Tekirdağ'a, Çeşme Şifne'ye ve İstanbul Silivri'ye toplam 1.525 bağlama kapasiteli 4 yat limanı yapacağız. Böylece Türkiye'nin yat limanı kapasitesi 19 bine çıkacak. Planlanan yat limanlarımız ile bu kapasiteyi 2015'te 20 bine, 2023'e kadar da 30 bine çıkaracağız" diye konuştu.

DENİZ UÇAKLARI DA YAYGINLAŞTIRILACAK

YILDIRIM, Haliç, Yalova arasında yolcu taşımacılığı yapan deniz uçaklarının yaygınlaştırılacağını da vurguladı. Yıldırım, "Bu uçakların hizmeti ve konacakları yerler çok farklı. Alaçatı'da da uygulaması var. Bunun yaygınlaştırılması için çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber