Mamak'ta okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Mamak Belediyesi aile merkezleri Mamaklı kadınların kişisel gelişimlerine yönelik kurslara devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2013 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mamak'ta okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Aile merkezleri hanımlara yönelik düzenlediği meslek edindirme ve hobi kursları veriliyor. Mamak Belediyesi, Mamak Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğine giderek Başak Aile Merkezi'nde okuma yazma kursu düzenledi.

Okuma yazma bilmeyen ve öğrenmek isteyen Mamaklı kadınların başvurduğu kursa 16 kadın katılıyor. 28-64 yaş arasında kursiyerlerle gerçekleştirilen kurs 210 saatte tamamlanacak. Hafta içi iki grup halinde yapılan kurs pazartesi, çarşamba ve salı, perşembe, cuma günlerinde düzenleniyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Çeşitli nedenlerden dolayı okuma yazmayı öğrenememiş Mamaklı kadınlar, bu kurslara katılarak okuma yazma öğreniyor. Daha önceden bineceği bir otobüs için çevresindeki insanların yardımına ihtiyaç duyan Mamaklı kadınlar bu kurslar sayesinde kendi işlerini halledebilecekler" dedi.

İki kademede gerçekleştirilen kursların ilk 120 saatinde kursiyerler okuma yazma öğreniyor. İkinci kademeye devam ederek 180 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerler fen bilgisi, Türkçe, matematik gibi dersler alıyor ve kademe sonunda ilkokul diploması yerine geçen bir belge alabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber