Uyuşturucu davasında izinsiz arama beraati

2 yıla kadar hapis ve 1 yıllık tedavi denetimi istemiyle dava açıldı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Ekim 2013 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyuşturucu davasında izinsiz arama beraati

İstanbul Ataşehir'de polisin yaptığı aramalarda aracında uyuşturucu ele geçirilen O.Ö. ile S.K. hakkında, "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 2 yıla kadar hapis ve 1 yıllık tedavi denetimi istemiyle dava açıldı.

Sanıklar, araçlarının ön ve arka paspasları üzerinde bulunduğu polis tutanaklarına yansıyan uyuşturucuların kendilerine ait olmadığını ve uyuşturucu kullanmadıklarını ifade etti. Arama sırasında araç dışında bekletildiğini belirten sanıklar, polislerin yazılı bir arama emrinin bulunmadığına da dikkat çekti.

'YETERLİ DELİL YOK'

Sanıkların yargılandığı Anadolu 20. Sulh Ceza Mahkemesi'nin hakimi Mehmet Reşat Koparan, sanıkların üzeri ve eşyaları aranırken, Anayasa'nın 20. maddesi ile Avrupa İnsan Hakları ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Avrupa Sözleşmesi'nin 8. maddesinin de ihlal edildiğini ifade etti. Sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediğine ilişkin inkar yönlü beyanlarının aksini kanıtlayacak yeterli delil elde edilemediği ve dosya içinde sanıkların üzerleri ve araçlarının içini aramaya ilişkin yazılı arama kararı ve emri de bulunmaması nedeniyle beraat kararına hükmetti. Başka bir uyuşturucu davasına bakan Hakim Koparan, polisleri görünce aracının camından uyuşturucu paketini yere attığı ileri sürülen M.E.Ç. ile arkadaşı O.A.'ya da beraat kararı verdi.

Hakim, iki ayrı davada verdiği kararında, "dosyada sanıkların üzerinde ve araçlarında gerçekleştirildiği belirtilen arama işlemine ilişkin yazılı bir arama emri ve kararı bulunmadığını ve aramanın hukuka aykırı olarak gerçekleştirildiğini" belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber