Vergi ödemelerini son güne bırakmayın!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2006 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı, mükellefleri, vergi beyannameleri ile vergi ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda uyardı.

Boyalı, ''Son ödeme günlerinde, günlük işlem hacminin yaklaşık iki kat üstünde insan geliyor. Bunun sistemde sıkıntı yaratmaması mümkün değil'' dedi.

Cemal Boyalı, 24 Mart'a kadar gelir vergisi beyannamelerinin verileceğini, ay sonuna kadar da verginin ilk taksidinin yatırılacağını ifade ederek, vatandaşların vergi yükümlülüklerini biran önce yerine getirmelerini istedi.

Vergi ödemelerinin artık banka kanalıyla da yapılabildiğine dikkati çeken Boyalı, mükelleflerin, vergi dairelerine gelmeden banka şubeleri, internet bankacılığı veya otomatik ödeme talimatıyla vergilerini ödeyebildiklerini kaydetti.

''Ankara'da 31 vergi dairesi var, ancak 500 tane de banka şubesi bulunuyor. Dolayısıyla mükelleflerimizi vergilerini yatırma konusunda banka şubelerine davet ediyoruz'' diyen Boyalı, elektronik beyanname uygulamasına da daha fazla itibar edilmesini istedi.

''TIKANIKLIK KAÇINILMAZ''

Genelde toplumsal alışkanlıklar nedeniyle işlerin son güne bırakıldığını ifade eden Boyalı, beyanname teslimi ve vergi ödeme işleminin son ana bırakılmamasını önemle vurguladı.

Beyanname verme ve vergi ödeme dönemlerinin son gününde vergi dairelerinde büyük bir yığılma olduğunu belirten Boyalı, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı:

''Bir vergi dairesini yaparken, örneğin günde 10 bin kişiye hizmet verecek şekilde planlıyorsunuz. Beyanname verme veya vergi ödemenin son gününde 20 bin kişi geldiği zaman, bunun bir sıkıntıya yol açmaması mümkün değil.

Yani son günlerdeki yığılma bize sorun üretiyor. O nedenle biz beyanname verme ya da ödemenin son gününde personelimizden özverili bir katkı alıyoruz ve gece 12'lere kadar fazla çalışma yaptırıyoruz. Dolayısıyla tıkanıklık bundan kaynaklanıyor.'' Boyalı, Ankara'daki tüm vergi dairelerinin yıl sonuna kadar 09.00-17.00 saatleri arasında, tam gün hizmet vereceğiri de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber