Erdoğan'dan rektörlere mesaj

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin rektörlerle iyi ilişkiler kurmak istemesine rağmen, karşı taraftan olumsuz yaklaşım gördüklerini söyledi.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e sitem eden Erdoğan, oluşturdukları Bilim Kurulu'na katılacak rektörlerin YÖK'ün tehdidi üzerine toplantıya katılmadığını kaydetti.

Erdoğan, üyesi olmasına rağmen Teziç'in de kurul toplantısına iştirak etmemesinden yakındı.

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda, hükümetle üniversiteler arasındaki diyalog sorunu da gündeme taşındı. AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, hükümetle üniversiteler arasındaki gerginliğin sona ermesi gerektiğini vurguladı. "Bizzat rektörlerle konuştuğumuz zaman çok yumuşak mesajlar alıyorum" diyen Gülyurt, hükümetin üniversitelerle iyi ilişkiler kurması halinde, sorunların aşılabileceğini bildirdi. Gülyurt, "Üniversitelerle iyi ilişkiler kurarsak birtakım şeyleri başarabiliriz. Diyalog sorununu çözmeliyiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Gülyurt'un bu talebine bir örnekle cevap verdi. Hükümetin Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu oluşturduğunu, ancak nedense rektörlerin bu kurula iştirak etmediğini belirten Başbakan Erdoğan, YÖK'ün kurula katılacak rektörleri de tehdit ederek, katılmalarını engellediğini dile getirdi. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in üye olmasına rağmen, toplantıya katılmadığını hatırlatan Erdoğan, sadece 3 rektörün tehditlere rağmen kurul toplantısında hazır bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, bu yöndeki rahatsızlığını, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de aktardığını bildirdi. Hükümetin üniversitelerle iyi ilişki kurmak istediğinin altını çizen Erdoğan'ın, "Biz gayet olumlu gitmemize rağmen, onlar bizim yaklaşımımıza olumsuz cevap veriyor, adım atmıyor. O yüzden ilişkilerde gelişme yok" değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber