Zimmetçi memure: Başkanım çaldım ama geri ödeyeceğim

Haber Giriş : 18 Mart 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükçekmece Belediyesi'nde akıllara durgunluk veren bir zimmet olayı gerçekleşti. 2001 yılında belediyede vezne memuresi olarak işe başlayan Aynur Çekiç'in bilgisayar sistemine müdahale ederek yaklaşık iki yılda 400 bin YTL'yi zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e hitaben bıraktığı dilekçede, ?Zimmetime 400 bin YTL geçirdim. Bu parayla evlendim, araba ve ev aldım. Parayı geri ödeyeceğim? diyen Çekiç iki ay önce kayıplara karıştı.

BİLGİSAYARLA YAPTI

ANAVATAN'lı Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin mart ayı Meclis oturumunda gündem maddeleri tartışıldıktan sonra Çekiç'in zimmetine 400 bin YTL geçirdiğini tespit ettiklerini söyledi. Belediyelerin hesaplarının bir sonraki yıl içinde denetlendiğini belirten Akgün, ?Belediyemizin 2004 ve 2005 yıllarına ait denetimler yapılırken böyle bir tespit yapılamamış. Denetimleri yapan Mülkiye Başmüfettişleri, İçişleri Bakanlığı Kontrolörleri ve arkadaşlarımız bu suiistimali tespit edememiş. Kimsenin anlayamayacağı şekilde bilgisayar sistemi üzerinde oynanarak, belediyemizce yapılan bir kısım tahsilatın bu arkadaşımız tarafından zimmetine geçirildiğini tespit ettik? dedi.

Akgün, olayla ilgili olarak uzman bir ekip oluşturduklarını belirterek, bir rapor hazırlattığını söyledi. Akgün, hazırlanan raporu savcılığa teslim ettiklerini de kaydederek, ?Olay şu an yargıda. Bu kızımız çok akıllı, usluydu. Şoke olduk. Bu tür olaylarda asla ödün vermedim bundan sonra da vermeyeceğim? dedi. Savcılık, Çekiç'in de çalıştığı bilgisayarla birlikte dört bilgisyarı incelemeye aldı. İnceleme sonucunda sadece Çekiç'in kullandığı bilgisayardan hesaba para aktardığı belirlendi.

Soygunu tek başına yaptı

KONUYLA ilgili olarak Belediye Meclisi'ne bir soru önergesi veren meclis üyesi Recep Erol, bu işin kaç kişi tarafından yapıldığını sordu. Akgün, ?Bu işin tek kişi tarafından yapıldığını tahmin ediyoruz. Çünkü aynı kişinin sadece kendisinin bildiği şifreyle bu işlemi yine kendi kullandığı bilgisayardan gerçekleştirdiğine dair bulgularımız var. Çalıştığı gün ve saatlerden bunu tespit ettik? dedi. Bu arada soruşturma kapsamında belediyenin Muhasebe Müdürü Alaattin Çavuşoğlu ile Hesap İşleri Şefi Nazan Karagözoğlu görevlerinden alınarak pasif göreve çekildi.

Dilekçeyle itiraf etti

ZİMMET olayına karışan Çekiç'in suçu kabul ve itiraf ettiği belirtildi. Akgün, ?Kendisine bir ev aldığını ve evlendiğini, zaman zaman zimmetine parayı geçirdiğini kabul etmiştir. Bunları itiraf eden ve zimmetine geçirdiği parayı geri ödeyeceğini beyan eden bir dilekçe yazıp imzalamıştır. Bu dilekçeyi ilgili başkan yardımcısı arkadaşımızın masasına bırakıp kayıplara karışmış. Bu dilekçede savcılığa verdiğimiz dosyada yer almıştır? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber