Ordu'da sokak hayvanları için modern tesis

Ordu Belediyesi, sokaklardaki başı boş köpeklerin toplanarak bakımının yapıldığı Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yeni tesisini hizmete açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ekim 2013 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu'da sokak hayvanları için modern tesis

Ordu Belediyesi, sokaklardaki başı boş köpeklerin toplanarak bakımının yapıldığı Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yeni tesisini hizmete açtı. Ordu Belediye Başkanı Chp'li Seyit Torun, "Yeni tesisimiz son derece modern ve hijyenik" dedi.

Ordu Belediyesi'nin Karapınar mahallesinde bulunan Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne talep artınca belediye, hayvanseverlerin de önerilerini dikkate alarak yeni tesis yaptı. 80 ila 100 hayvan kapasiteli modern tesisin hizmete açılmasının ardından ekipler de sokakta bulunan köpekleri topladı. Toplanan köpeklerin tedavileri yapıldı. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yeni Rehabilitasyon Merkezi'nin daha modern bir yapıda olduğunu belirterek, "Mevcut tesis hayvanseverlerin önerileri ve karayollarının çalışma güzergahına geldiği için yıkıldı. Karayollarının da katkıları ile yeni hizmet kompleksi son derece modern ve son derece hijyenik bir ortamda açıldı. Tabi bu alanı biraz daha büyüteceğiz. Hayvanseverlerin de önerilerini dikkate alarak tesisi biraz daha geliştireceğiz. Gerçekten dört dörtlük bir tesis oldu. Burada sokak hayvanlarına en güzel şartlarda hizmet verilmeye çalışılıyor" dedi.

Kırsaldan toplanıp kent merkezine bırakılan sokak hayvanları konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını da vurgulayan Başkan Torun, "Bunlarında sayıları her geçen gün artıyor. Sayılar artınca bakımlarında da güçlük çekiliyor. Veteriner Müdürlüğü bünyesinde düzenli olarak kısırlaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu ortamda bakımı yapılan sokak hayvanlarından sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza istedikleri köpekleri sahiplendiriyoruz. Bazen de doğal ortamlarına bırakıyoruz. Yaklaşık olarak bu barınakta 80 ile 100 hayvan arasında bir kapasitemiz var. Hayvanları yaşları, cinsiyetleri, büyüklüklerine göre gruplandırıyoruz. Birbirlerine zarar vermesinler diye mecburen bu gruplandırmaları yapıyoruz. Anne ve yavruları zaten kulübelerde ayrı tutuyoruz. Hayvanseverlerden bize destek vermelerini istiyoruz. Onlarla her zaman işbirliğine hazırız. Önerilerine açığız. Eleştirilmekten ziyade işbirliği ile daha iyiye adım atmak istiyoruz"diye konuştu.

Belediye bünyesinde 'Alo 153 Pati Hattı' oluşturduklarını da ifade eden Başkan Torun, vatandaşlara 24 saat bu hat üzerinden hizmet verdiklerini, sorunlu hayvanların da ekipler tarafından alınarak rehabilitasyon merkezine götürüldüğünü ve tedavisinin yapıldığını belirtti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber