2 bin yıl sonra sülün üretilmeye başlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar tarafından Türkiye'de nesli tükenmekte olan ve tükenen hayvanların yeniden üretilmeye başlandığı bildirildi.2 bin yıl sonra sülün üretilmeye başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2013 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 bin yıl sonra sülün üretilmeye başlandı

Doğa ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye genelinde, popülasyonu azalmış, nesli tehlikeye girmiş hayvan türleri üzerinde çeşitli üretim istasyonları kurmaktadır. Böylece doğada dengenin oluşması için çalışmalar yürütülmektedir. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılıyor. Yaban keçisi ve ceylan üretim istasyonu bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde ceylan sayısı 50'nin altına düşmüştü. Bunun üzerine Şanlıurfa'daki ceylan üretim istasyonu kuruldu ve ceylan sayısı 500'ün üzerine çıktı.

Adıyaman Gölbaşı göllerinde Sülün üretimi yapıldı. 100'ün üzerinde Sülün gölete bırakıldı. Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesinde Sülün şu anda yoktu. Ancak kalıntılara bakıldığında bu bölgede sülünü mevcut olduğu görüldü. Bunun üzerine hareket geçilip, 2 bin yıl sonra Sülün üretmeye başlanıldı" ifadelerine yer verdi.

Kelaynak kuşları üretimi hakkında da bilgi veren Deligöz, kelaynak kuşlarının 200'ün üzerine çıktığını bildirip, kışın yaban hayvanlarının yem sıkıntısı çekmemesi için doğaya hayvan yemi de bıraktıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber