2014 Bütçe Kanunu tasarısı metni hala gizli

Maliye Bakanınca basın açıklaması yapılan, Mecisteki görüşme takvimi belirlenen "2014 yılı Bütçe Kanunu Tasarısının", metni ve ekleri hala kamuoyuna açıklanamadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Ekim 2013 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2014 Bütçe Kanunu tasarısı metni hala gizli

Bütçe Kanunları personel politikalarında yapılan değişikliği görmek açısından en önemli mevzuattır.

Bu nedenle her yıl Meclise sevk edilen bütçe kanunu tasarısı için Maliye Bakanı basına özel bir sunuş yapar. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu yılki basın açıklamasını 11 Ekim tarihinde yapmıştır. Yine yine tarih itibariyle Meclis'in internet sitesinden görüşme takvimi açıklanmıştır.

Ancak görüşme takvimi açıklanan bir kanun tasarının metni ve ekleri, resmi internet sitelerinden hala kamuoyuna duyurulabilmiş değil.

Bütçe Kanunu tasarısı, tasarıyı hazırlayan kurum olan Maliye Bakanlığı veya Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer almamaktadır.

Yine tasarısı Meclise havale eden Başbakanlığın web sitesinin ilgili bölümünde de, bütça kanunu tasarısı bulunmamaktadır.

Bütçe Kanunu Tasarısının görüşüleceği Meclisin internet sitesinde ise tasarısının sadece kapsam maddesini gösteren 1. maddesi ile yürütme maddesini gösteren 15. maddeleri yer almaktadır. Tasarının diğer maddeleri ile ekleri bulunmamaktadır.

Sadece personel politikaları açısından değil, maliye ve para politikalarındaki değişikliği yorumlamak için araştırıcıların merakla beklediği bir düzenleme konusunda, daha özenli ve şeffaf olunmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber