Salihli'de kadınlara ücretsiz kanser taraması

TOBB ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile ülke genelinde kanser taraması yapan gezici araç, Salihli TSO ve Belediye'nin katkılarıyla ilçeye geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2013 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Salihli'de kadınlara ücretsiz kanser taraması

Salihlili kadınlar, Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde hizmet verecek olan kanser tarama cihazından hafta boyunca 10.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz yararlanabilecek.

Son yıllarda kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanseri vakalarına, ülkemizde de sık rastlanıyor. Her 8 kadından birinin meme kanseri adayı olduğu ülkemizde, meme kanserine yakalanan her 3 kadından biri geç teşhisten dolayı yaşamını yitiriyor.

Kendisi de meme kanserine yakalanan ve hastalığı yenen İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredilen mobil kanser tarama aracı, bu hafta boyunca Salihli'de hizmet verecek. Salihli Toplum Sağlığı Bahçesi'nde (Eski SSK Hastanesi) yer alan tarama cihazı, bu cihazdan Salihlili kadınların yararlanmasına aracılık eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Salihli Belediyesi yetkililerinin de katıldığı bir açılışla hizmete sunuldu. Açılışa Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile birlikte, TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Ayfer Alpaslan, Salihli TSO Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral da katıldı.

25 Ekim Cuma günü saat 16.00'ya kadar hizmet verecek olan mobil kanser tarama aracının meme kanserinin yanı sıra, rahim ağzı ve kolon kanserlerini de araştırdığını belirten Salihli TSO Başkanı Yüksel, ücretsiz olarak oldukça modern yöntemlerle yapılan taramadan Salihlili kadınları yararlandırmaya aracılık ettikleri için son derece memnun olduklarını ifade etti. Yüksel şöyle konuştu:

"Halk sağlığına yönelik bu projeyi başlatan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli'ye tüm Salihli halkı adına teşekkür ediyorum. TOBB ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile ülke genelinde kanser taramasına başlayan araç, TOBB Manisa Girişimci Kadınlar Kurulu ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu Manisa iline getirildi. Manisa, Soma ve Turgutlu'dan sonra Salihli'ye gelen bu gezici tarama aracından en verimli şekilde yararlanmalıyız."

Ücretsiz olan kanser taramasından, 30 ile 69 yaşları arasındaki tüm kadınlar yararlanabilecek. Meme ve rahim ağzı kanseri tarama testi yaptıran kadınlar, sonuçlarını T.C. numaraları ile, kayıtlı oldukları Aile Sağlığı merkezlerindeki aile hekimlerinden alabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber