Doktor adayları beyaz önlüklerini giydi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıfa başlayan 353 öğrenci beyaz önlük giyerek doktorluk mesleğine ilk adımı attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2013 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor adayları beyaz önlüklerini giydi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıfa başlayan 353 öğrenci beyaz önlük giyerek doktorluk mesleğine ilk adımı attı.

Bu yıl Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıfa başlayan 353 öğrenci için Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda 'Beyaz Önlük Giyme' töreni düzenledi. Bu yıl 5'incisi düzenlenen törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Geçici, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Oktay Dinç, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Oktay Dinç, hekimlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Hekimliğin insanlık tarihinin en önemli meslek dallarından biri olduğunu belirten Dinç, "Bilindiği gibi insanlık tarihinin en kutsal ve en değerli mesleklerinin başında olan hekimlik mesleğine ilk adımınız demek olan bugün siz değerli öğrencilerimizi ve onları bugüne getiren değerli velilerimizi en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Beyaz önlük giymenin manevi açıdan büyük anlamlar taşıdığına da dikkat çeken Dinç, "Hekimliğin sembolü ve hekimliğin ilk adımı olarak sayılan beyaz önlükleri manevi anlamı çok büyüktür. Beyazlık saflıktır, masumiyettir, temizliktir, barıştır, insan sevgisidir. Mesleğin kutsallıklarından birisidir" şeklinde konuştu. Akdeniz Üniversitesi'nin ulusal ve uluslar arası birçok alanda yeniliklere ve ilklere imza attığını da belirten Dinç, öğrencilere Akdeniz Üniversitesi ailesine katıldıkları için şanslı olduklarını söyledi.

Konuşmanın ardından 353 öğrenciye beyaz önlükleri Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Geçici, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Oktay Dinç, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber