Hastanedeki çocuklara moral etkinliği

Mardin'in Midyat Devlet Hastanesi, çocuk servisinde yatan çocuklar için ‘Tatlı Çarşamba' uygulaması etkinliği başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2013 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastanedeki çocuklara moral etkinliği

Mardin'in Midyat Devlet Hastanesi, çocuk servisinde yatan çocuklar için 'Tatlı Çarşamba' uygulaması etkinliği başlatıldı.

Hastanede yapılan oyun odasında çocuklar palyaço eşliğinde eğlendi. Hasta çocukların moral bulması ve daha erken iyileşmesi için başlatılan etkinlikte çeşitli ikramlar yapılarak çocuklar eğlendiriliyor. Çocukların sağlığına daha erken kavuşması ve hastane psikolojisinden kurtulmaları için Kamu Hastaneler Birliği Mardin Genel Sekreterliği tarafından bu etkinliğin başlatıldığını belirten Başhekim Opr. Dr. Bilal Arıkan "Mardin genelindeki hastanelerde yapılacak olan uygulamayı, hastanemizde hayat geçirdik. Amaç, hastanemizde yatan çocuklarımızın, yattığı süre içerisinde moral desteği ile de daha çabuk iyileşmelerini sağlamaktır" dedi.

Çocuk servisinde yatan bir hastanın annesi Melahat Günel, bu uygulamanın çok güzel olduğunu söyledi. Günel, "Yüksek ateş, ishal ve kusma şikayetleri hastaneye müracaat ettik. Oğlum Süleyman'ı çocuk servisine yatırdılar ve tedavi ediliyor şuan. Oyun salonuna geldik, çok güzel bir uygulama, çocuğumuz moral buldu. Bu uygulamanın yapılmasında emek gösterenlere teşekkür ederiz" dedi.

Çocuklar ile birlikte hastane yöneticileri de eğlenirken etkinliğin her hafta çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber