'Partizan'dan eylemci öğrencilere destek

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (Ktü) bir grup öğrenci, yol yapımı için Odtü'de ağaç kesilmesine tepki göstermek amacıyla üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden rektörlük önüne kadar yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Partizan'dan eylemci öğrencilere destek

Öğrencilerin daha önceki bazı eylemlerinde yanlarından ayrılmayan, "Partizan" adlı köpeğin yürüyüş boyunca göstericiler ile yürümesi dikkati çekti.

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde bir araya gelen ve kendilerini "öğrenci kolektifi" olarak adlandıran bir grup öğrenci, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (Odtü) yol yapım çalışmaları sebebiyle ağaç kesilmesini protesto etmek ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e tepki göstermek amacıyla "Odtü ağaçlarını kesenlerin ocağına incir ağacı dikeceğiz" yazılı pankart ve çeşitli dövizler açtı. Öğrenciler daha sonra sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Bu sırada yakındaki ağaçlık alanda bulunan ve protestocu öğrenciler tarafından "Partizan" adı verilen köpek öğrencilerin yanına geldi. Gösterici öğrencilerin sevdiği bu köpek daha sonra öğrenciler ile yürüyüşe başladı.

Slogan atmayı sürdüren öğrenciler ise söz konusu fakülte önünden Ktü Rektörlüğü önüne kadar yürüdü. Bu sürede "Partizan" da zaman zaman öğrencilerin arasına zaman zaman da önlerine geçerek Rektörlük önüne kadar geldi.

Rektörlük önünde öğrenciler adına basın açıklaması yapan Anıl Zengin, Odtü'de ağaç kesilmesine tepki göstererek, Odtü'de ağaç kesenlere karşı çıkanlara destek olacaklarını söyledi. Öğrenciler basın açıklamasının ardından dağıldı.

Basın açıklaması sırasında da öğrencilerin yanında yerde yatarak bekleyen "Partizan" da açıklama sonrası dağılan öğrenciler ile buradan uzaklaştı.

Öğrenci Kolektifi üyeleri, "Partizan"ın eylemlerine destek vermesinden memnun olduklarını ve zaman zaman çeşitli olayları protesto etmek için üniversite eylem yaptıklarını ifade ederek, ' 'Partizan''ın daha önceki gösterilerinde de yanlarından ayrılmadığını anlattılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber