Türkiye'den Akkuyu'ya 4-5 talip var

Akkuyu Nükleer Güç Santrali AŞ Genel Müdürü Alexander Superfin, santrale ortak olmak için Türkiye'den değerlendirdikleri 4-5 ciddi teklif olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'den Akkuyu'ya 4-5 talip var

ANKARA - Göksel Yıldırım - Necip Fazıl Çelik

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdürü Alexander Superfin, ÇED onayını bekleyen Akkuyu NGS'ye ortaklık konusunda yaptıkları görüşmeleri ve bu konudaki takvime ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Santrala ortak olmaya ilgiyle yaklaşan taraflarla ön görüşmeler yaptıklarını ifade eden Superfin, bu konuda kendilerine belli bir tarih belirleyip, "şu tarihe kadar sözleşme imzalamak" gibi hedef koymadıklarını söyledi. Superfin, ön görüşmelerde önceliklerinin gelecek teklifleri değerlendirip en iyisini seçmek olduğunu belirtti.

Superfin, "Bununla birlikte önümüzdeki yılın ilk yarısıyla birlikte artık somut adımlar atılacağını düşünüyorum. Beklediğimiz teklifler alınmış olup belki sözleşme aşamasına varılmış olacak" diye konuştu.

Proje finansmanının ilk aşamada Rusya devlet bütçesinden ayrılan kaynakla sağlanacağını anımsatan Superfin, ortaklık için Türkiye'den şuanda inceledikleri ve değerlendirdikleri 4-5 teklif olduğunu bildirdi.

Superfin, Türkiye dışından ortaklık için bir talep olup olmadığı konusunda, "Şuan itibariyle Türkiye dışından yatırımcı olarak bu işin içine dahil olmak isteyen, en azından ciddi ve değerlendirmeye alınabilecek tekliflerde bulunan kimse yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber