Köy okuluna 85 bin lira bütçeli Z kütüphane

Köy okulunun kıskandıracak başarısı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ekim 2013 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy okuluna 85 bin lira bütçeli Z kütüphane

Balıkesir ili Bigadiç ilçesinin bir köy okulu olan Kargın Ortaokulu 2013 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kitap okuma ve okuma kültürü oluşturma ile ilgili proje hazırlayarak Güney Marmara Kalkınma Ajansına sundu ve projeleri yeterli puan alarak ajans tarafından desteklendi.

Proje kapsamında Okul Müdürü Hasan ŞAYIK ve ekibi içerisinde 3000 adet her düzeyde kitabın olduğu teknolojik materyaller ile zenginleştirilmiş(klima,LED TV,diz üstü bilgisayar,kamera,yazıcı vs) Z-kütüphaneyi okullarına kazandırdılar.

Köy okulunun kıskandıracak başarısı...

Şimdi Okuma Zamanı adını verdikleri proje kapsamında oluşturulan 77 m2 okuma sahasının açılışına katılım ve ilgi beklentilerin üzerinde oldu. Projenin toplam bütçesi 85 bin 704 lira olup bu rakamın %90 nını Güney Marmara Kalkınma ajansı %10 unu ise eş finansman olarak Bigadiç Kaymakamlığı karşıladı. Projenin hedef kitlesi ise okul öğrencileri ve köy halkı olup projenin hedefleri öğrenci ve bölgede yaşayan halka kitap okuma alışkanlığı kazandırılması ,bölge halkının öğrenme imkanlarını genişleterek eğitim hizmetlerinin kalitesinin artmasına katkı sağlanması, okul ile halk bütünleşerek okulun bir cazibe merkezi haline,güvenli bir yaşam alanı haline gelmesi,kitap okuma hedef gruplara bir çok alanda beceriler kazandırırken hedef grupların sosyal hayata entegrasyonuna da yardımcı olması hedeflenmektedir. Farklı tasarımları ile dikkat çeken bu okuma salonunun açılışı yapılarak hizmete girmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber