Bu yorgan Guınnes'e girmeye aday

Balıkesir'de, "Kırk Yamada Bir Ömür" sergisi açıldı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin en değerli eseri olan, 'Sevgi ve Barış Yorganı' büyük beğeni kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2013 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu yorgan Guınnes'e girmeye aday

Yorganın Guinnes Rekorlar Kitabına girmeye aday gösterildiği bildirildi.

El Sanatları Teknolojisi emekli usta öğretici) Beriye Başak ve Zeytin Dalı Grubu tarafından organize edilen, "Kırk Yamada Bir Ömür Sergisi" Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan tarafından açıldı. Serginin en değerli eseri olan "Kardeşlik ve Barış Yorganı" Nuran Turhan ve diğer ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Açılış kurdelesini kesen Nuran Turhan,böyle anlamlı bir etkinliğin açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Bayan Turhan, "Kardeşlik ve Barış Yorganın da tüm dünya kadınlarının emeğini görmekten çok mutlu oldum. Kardeşlik ve Barış Yorganının tüm dünya kadınlarına mutluluk getirmesini diliyorum. Umarım bir dünya rekoru kırılır. Annelerimizin kırk yama geleneğinin hatırlatılmasında serginizin çok büyük katkısı olmuş. Rüya ile başlayan bu proje tüm kadınların parmak izini taşıyor. Projeyi başlatan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

SEVGİ VE BARIŞ YORGANI GUINNES'E ADAY

Nuran Turhan Kardeşlik ve Barış Yorganına 22x22 ebatlarında bir parça ekleme sözü verdi. Öte yandan, Vali Ahmet Turhan da açılıştan sonra ziyaret ettiği sergiyi gezdi, Vali Turhan, uUsta öğretici Beriye Başak'ı başarılı çalışması için tebrik ederken, ziyaretçi defterine de bir kutlama ve teşekkür mesajı yazıp imzaladı. Dünya da tek olan ve toplumlar arası barışa katkıda bulunmayı amaçlayan "Kardeşlik ve Barış Yorganının" Türkiye'nin hemen hemen tüm illerinden ve dünyanın 41 ülkesinden gelen toplam 902 parçayla şimdiden 36 metrekareyi bularak Guinnes Rekorlar Kitabına girmeye aday olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber