YÖK'ün korsan ilanına STK'lardan tepki

Haber Giriş : 24 Mart 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006-ÖSYS'ye Başvuran Açıköğretim Lisesi Son Sınıf Düzeyindeki Öğrencilerin Dikkatine başlıklı ilan netnine ulaşmak için tıklayınız.


YÖK'ün; Açıköğretim Lisesi'ne geçen öğrencilerin ÖSS başvurularının geçersiz sayılacağı yönündeki ilanının korsan yayınlandığına yönelik yayınlarımız kamuoyunda geniş yankı buldu

ÖNDER ve Mazlum-Der'in ardından Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) da, YÖK'ün gazetelere ilan vermesini kınadı. TİMAV Başkanı M. Emin Parlaktürk, YÖK'ün, kazanılmış hakları yok sayarak, hukuka güveni de yok ettiğini açıkladı.

?Yangından mal kaçırırcasına yapılan bu ilan, hukuki tabirle ?keen lem yekün?dür, yani hukuken yok hükmündedir? diyen Parlaktürk, ?Yönetmelik yürürlükte iken yapılan başvuruların geçerli bir hak olduğu, değişecek durumdan bu öğrencilerin etkilenmeyeceği bilinen bir gerçektir. Sonradan yönetmeliğin değişmesi, önceden başlayan bir hak sürecine etki etmeyecektir. Çünkü, kazanılmış haklar ve hukuk güvenliği bunu gerektirir? dedi. YÖK'ün, kazanılmış hakları yok sayarak, hukuka güveni de yok ettiğini dile getiren TİMAV Başkanı, ?YÖK, ne yazık ki, ifadeleri ve uygulamalarıyla, hak ve hukuka saygı göstermeyen ve hakları korumayan bir kurum olarak karşımıza çıkmaktadır? diye konuştu.

?YÖK İLE UZLAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL?

M. Emin Parlaktürk; AK Parti hükümetinin Türkiye'nin geleceğini tehdit boyutuna gelen yüksek öğretim sorununu, bizzat sorunun kendisi olan YÖK'le çözmek isteme yanlışlığına düştüğünü söyledi ve ?Katsayı sorunu ve başörtüsü yasağı başta olmak üzere, eğitimde temel hak ve özgürlükler konusunda olumsuz tavrında ısrar eden Teziç başkanlığındaki YÖK'le uzlaşmak mümkün değildir? dedi.

Parlaktürk, Yükseköğretim Kurulu'nun, iktidarla anlaşmazlığını bahane ederek, öğrencilerin haklarına zarar vermesini ve bunu gazete ilanlarıyla duyurmasını kınadıklarını bildirdi.

haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber