Memur zammı bütçeyi etkiledi mi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2006 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'YAPILAN DÜZENLEMELER BÜTÇE İÇİNDE YAPILMAKTADIR'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, tekstilde KDV indirimi ve memura yapılan ödemelerin, programın bozulduğu şeklinde değerlendirildiğini hatırlatarak, "Ekonomik programın bozulduğu tartışmaları doğru değerlendirme değil. Yapılan düzenlemeler, bütçe içinde yapılmaktadır" dedi.

Oda meclisi toplantısına katılmak üzere Ankara Sanayi Odası'na (ASO) gelişinde soruları yanıtlayan Şener, "Uygulanmakta olan program 59. Hükümet'in programı, IMF programı değil. Programımıza sonuna kadar sahibiz. Hedefler fazla fazla tutturulmuştur "diye konuştu.

Yürütülen ekonomik programın sosyal ağırlığının da bulunduğuna işaret eden Şener, şöyle devam etti:

"Programın bozulduğu tartışmaları doğru değerlendirmeler değil. KDV indiriminde 2 milyon YTL civarında bir yük söz konusu. Bu, bütçe dengelerini bozmuyor. Personel yedeği olarak 700 milyon YTL vardı, zaten yapılan düzenlemeler bütçe imkanları içinde yapılmaktadır."

DPT'nin "zekat market" kurulmasıyla ilgili önerisinin sorulması üzerine Şener, 9. Kalkınma Planı çerçevesinde çok sayıda ihtisas komisyonu kurulduğunu, bu komisyon çalışmalarının birinde bir profesör tarafından zekat market kurulması teklifinin getirildiğini, ancak komisyonda kabul görmeyerek, plan taslağına konulmadığını kaydetti.

Merkez Bankası Başkanlığı'na kimin getirileceği yolundaki soruları yanıtsız bırakan Şener, BDDK Başkanlığı'na kimin atanacağının sorulması üzerine de, bu konuda henüz bir kararname hazırlanmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber