Sosyal Güvenlik Yasası'na hayır çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB), DİSK ve KESK, sosyal güvenlik reformu kapsamında hazırlanan ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'' ile ilgili olarak 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında düzenleyecekleri ''referandum''da ''hayır'' oyu kullanılması için çağrı yaptı.

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası, TMMOB ile bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Olgunlar Sokak'taki Madenci heykeli önünde toplandılar.

''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na Hayır'' yazılı pankart açan grup adına ortak açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Satı Burunucu Çalı, söz konusu tasarının yasalaşması halinde, sağlığın hak olmaktan çıkarılacağını savundu.

Tasarının yasalaşmasıyla emeklilik yaşının 68'e, pirim ödeme gün sayısının 9 bine çıkarılacağını, emekli maaşlarının yüzde 23-33 oranında azaltılacağını öne süren Çalı, aylık geliri 127 YTL olan herkesten, 64 YTL sağlık sigortası pirimi alınacağını iddia etti.

Çalı, pirim ödemeyenlere sağlık hizmeti verilmeyeceğini, muayene, tetkik ve tedavinin her evresinde katkı payı adı altında ek ödeme isteneceğini savundu.
Çalı, tüm emekçileri, işsizleri, öğrencileri, emeklileri, ''bugününe ve geleceğine sahip çıkmak için referanduma katılarak 'hayır' oyu vermeye'' çağırdı.
''Referandumun'' sonuçları, 4 Nisan Salı günü basın toplantısıyla duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber