?Yabancı dil bilen, donanımlı imam yetiştirmeyi hedefliyoruz'

Haber Giriş : 26 Mart 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, müftü ve vaiz olacak kursiyerlerin Türkiye ve dünya için ?rahmet elçisi' olduklarını söyledi.

Başkan, ?İnanıyorum ki, hem ülkemizde hem dünyada İslam'ın doğru tanınmasında önde olacaksınız.? dedi. Pendik Haseki Eğitim Merkezi'nde 20. dönem mezunlarına diplomalarını veren Bardakoğlu, 30 aylık kursu başarıyla tamamlayarak diploma alan 41 öğrenciden, en güzel hizmeti vermeleri için çaba sarf etmelerini istedi.

20'nci dönem mezunları, İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen bir törenle diplomalarını aldı. Diploma törenine katılan Bardakoğlu, din hizmetinin toplumda boşluk kabul etmeyeceğini kaydetti. Bardakoğlu, din hizmetlerinin artık imam-hatip mezunları tarafından verilmemesi, bunun ilahiyat fakültesi mezunlarına bırakılması gerektiğini dile getirdi. Amaçlarının imam-hatip lisesi mezunlarının hizmetlerini küçümsemek olmadığını söyleyen Bardakoğlu, bu ifadesini, ?Artık günümüzde verdiğimiz bilgi ve hizmet cemaatin önünde olmalıdır, cemaatin arkasında değil.? şeklinde açıkladı. Türkiye'de 22 ilahiyat fakültesi bulunduğunu hatırlatan Bardakoğlu, mevcut ilahiyat fakültelerindeki kontenjan boşluğundan şikayetçi oldu. Kontenjanların artırılması gerektiğini dile getiren Bardakoğlu, bunun ilk planda din hizmetlerindeki kaliteyi yükselteceğini söyledi. Bardakoğlu, şöyle devam etti: ?Hatta, ilahiyat fakültesi ile yetinmeyip bunun üzerine artı eğitimleri koyabilmeliyiz. İl müftülerimizin yüksek lisans ve doktora yapmaları, yurtdışında görev yapan din görevlilerinin ülke dilini ve dünya gerçeğini bilen donanıma sahip olması hedeflerimiz arasındadır.?

10 mezun Türk cumhuriyetlerinden

Bardakoğlu, törene katılan kursiyer eşlerine de çağrıda bulunarak, ?Bu yolda başta eşlere de büyük fedakarlıklar düşüyor. Bizim hizmetimiz 24 saat koşturmakla olan bir hizmet. Eşlerinize destek olun.? dedi. Programa katılan AK Parti Milletvekili Tayyar Altıkulaç da yaptığı konuşmada ilahiyat fakültelerindeki kontenjan sorununa dikkat çekti. Konuşmaların ardından Türkiye'deki değişik ilahiyat fakültelerini bitiren 41 öğrenciye aldıkları 2,5 yıllık eğitimin ardından diplomaları verildi. Öğrenciler arasında Türk cumhuriyetlerinden gelen 10 öğrencinin bulunması da dikkati çekti. Kazakistan'dan 4, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan ise 3'er öğrenci diplomalarını aldı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber