Meclis ziyaretçilerine dijital takip başlıyor...

Haber Giriş : 26 Mart 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hergün sayıları binlerle ifade edilen ziyaretçi akınına uğrayan TBMM'de yarından itibaren dijital takip dönemi başlayacak. Meclis Başkanlığı, yarın milletveklleri ile danışman ve sekreterlerinin kullanması için birer şifre dağıtacak ve gelecek ziyaretçilerin isimlerinin bu şifreler sayesinde web tabanlı bir program ile kontroml kapılarına iletilmesini sağlayacak.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre yarından itibaren ziyaretçilerin isimleri, dağıtılacak şifrelerin girileceği web tabanlı bir program sayesinde Çankaya ve Dikmen kapıdaki polislere iletilecek. Böylece kimin hangi saatte Meclis'e girip çıktığının dijital kaydı da tutulmuş olacak. Ayrıca, bir milletvekilinin haberi olmadan kendisini ziyarete geldiğini belirten vatandaşların içeriye sızmalarının da önüne kesin olarak geçilmiş olacak. Özellikle Genel Kurul çalışma saatinin başlamasından bir saat önce ve Genel Kurul süresince bu sistemin uygulanacağı belirtildi. Giriş kapılarındaki polisler ve diğer görevliler bu saatler arasında ismini görmeden hiçbir ziyaretçiyi, bekleme salonuna almayacak.

Sistem aracılığıyla milletvekilleri de kendisini kimin, hangi tarih ve saatte ziyaret ettiğini geriye dönük olarak da tarama yaparak görebilecek.

SEKRETERLERE MOTİVASYON: YASAMANIN PARÇASISINIZ
Bu arada TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Sönmez de bu konuda bilgilendirme amacıyla milletvekili sekreterleriyle geçen hafta gruplar halinde toplantılar yaparak, yönetim ve çalışma anlayışı hakkında çeşitli bilgiler verdi. Vatandaşlara saygılı olunması istenen toplantılarda, hitap tarzına dikkat edilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi istendi. Toplantılarda, sekreterlerin, "milletvekillerinin yasama ve denetim faaliyetlerinin yanı sıra ziyaretçi ve telefon yoğunluğunda milletvekiline yardımcı olmak için Meclis'te bulunduğu" da anlatıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber