Merkez Bankası için kulislere düşen son isim Mesut Pektaş

Haber Giriş : 28 Mart 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası'na yapılacak atama konusunu hükümet, soğumaya bıraktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni ismin Sudan'dan döndükten sonra müşterek çalışmayla belirleneceğini ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderileceğini söyledi.

Bu arada Merkez Bankası Başkanlığı için konuşulan son sürpriz isim Mesut Pektaş. Pektaş dün öğleden sonra Ankara'ya geldi. Maliye müfettişi kökenli olan Pektaş aynı zamanda Al Baraka'da da bir dönem çalıştı. Pektaş'ın eşinin türbansız olduğu ifade edildi. Pektaş, halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik görevini yürütüyor.

Adnan Büyükdeniz atamasının "köşk"ten geri dönmesinden sonra hükümet, atama işinde daha tedbirli olmaya başladı. Bu kez geri dönmeyecek bir isim üzerinde durmaya özen gösteren hükümetin, ismi hafta sonuna kadar netleştirmeye çalışacağı belirtildi. Bu arada kulislerde Mesut Pektaş'ın ismi ortaya atıldı. Ancak Ali Babacan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'nda "macera istemedikleri" yönündeki açıklamalar üzerinden konuşulan bir başka senaryo ise Çanakcı'nın başkanlığa atanacağı, Pektaş'ın Çanakcı'nın yerine Hazine Müsteşarı olacağı yönünde.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber