Yurtdışı çıkış harcında muafiyet genişledi

Haber Giriş : 28 Mart 2006 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 2001 yılında yaşadığı ekonomik krizin ardından yürürlüğe konulan ve yurtdışına çıkışlarda 70 YTL harç alınmasını öngören yasada muafiyet kapsamı genişletildi.

Buna göre artık dini bayramlarda sınır komşusu ülkelere gidenlerle bazı ihracatçılar yurtdışı çıkış harcından muaf tutulacak.

Bakanlar Kurulu'nun söz konusu yasayla ilgili kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün yürürlüğe giren ve hükümlerini Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü karara göre; Dini bayramlarda sınır komşusu ülkelere 3 günü geçmemek üzere seyahat edenler, İhracatçı birliklerine üye olan firmalardan bir önceki yıl ihracatı 250 bin YTL'nin üzerinde olanların bir temsilcisi, yurtdışı çıkış harcından muaf tutulacak.

50 dolar ile başladı

DSP-ANAP-MHP koalisyonu döneminde 8 ağustos 2001 tarihinden itibaren yürürlüğe konulan uygulama yurtdışına çıkışlarda 50 dolar ile başlamış, daha sonra bu rakam TL'ye çevrilmişti. Şu an yurtdışına çıkışlarda halen 70 YTL harç ödeniyor.

Ağırlıklı olarak turistik ziyaretler için öngörülen yurtdışı çıkış harcı kesintisinden bürokratlar, sporcular, öğrenciler, tedavi amaçlı çıkış yapanlar ve görevli basın mensupları muaf tutuluyor.

CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber