Siirt'te belediye ambulansına Öcalan posteri yapıştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2006 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜVENLİK güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lı 14 teröristten ?Mervan' kod adlı Kenan Demir, memleketi Siirt'te toprağa verildi. Demir'in taşındığı Batman Belediyesi'ne ait ambulansa bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı.

Muş yakınlarındaki Şenyayla bölgesinde öldürülen teröristlerden Kenan Demir'in cenazesi, Batman Belediyesi'ne ait 72 DL 348 plakalı ambulansla memleketi olan Siirt'e götürüldü. Siirt girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan ambulansa sarı, kırmızı, yeşil flamalar ile bölücübaşı Abdullah Övalan'ın posteri asıldı.

Siirt'ten Gökçebağ Beldesi'ne götürülen cenaze için 5 bin kişi toplandı. Cenazenin bulunduğu ambulansa eşlik eden topluluk, belde girişinde jandarma tarafından aranmak istenince kısa süreli gerginlik yaşandı. DTP'li yöneticiler ile güvenlik güçlerinin çabasıyla gerginlik kısa sürede yatıştırıldı. Bağlar Mahallesi'ndeki eve getirilen Demir'in cenazesi burada yıkandıktan sonra, ?PKK cepheye, misillemeye', Kürtçe ?Şehitler ölmez', ?AKP sabrımızı taşırma', ?Savaşta da barışta da seninleyiz Öcalan' sloganları atılarak belde mezarlığında toprağa verildi. Kalabalık daha sonra dağıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber