Bernay, attığı araştırma görevlileri hakkında konuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2006 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Amasya ve Ordu'ya üniversite kurulması nedeniyle atamalar yaptıklarını, ancak bu üniversitelere rektör atanmadığından sıkıntı çektiklerini belirtti.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, düzenlediği basın toplantısında, OMÜ bünyesinden 2 üniversite çıkmasının onurunu yaşadıklarını belirterek, "Ordu ve Amasya'ya üniversite kurulması zamanlama açısından yanlış. Eğitim-öğretimin tam ortasında 30 yıldır iç içe büyümüş iki kurumu bünyemizden ayırmak zorunda kaldık. Bunlar zor oluyor. YÖK dinlenseydi daha doğru olurdu. Plansız programsız işler yapılıyor. Ama biz bütün bunlara rağmen yasalara uyum için gerekli faaliyetleri yapmak zorundayız. Onun için çalışıyoruz. Üniversitemiz bu yeni iki üniversiteye bir yandan atamaları yaparken, bir yandan da bünyesinden iki üniversite çıkarmanın onurunu yaşıyor. Öğrencilerimizin en az zarar göreceği şekilde yapılanmayı sağlamaya çalışıyoruz. İki üniversiteye de rektör atanırsa yapılanma daha kolay olur" dedi.

OMÜ Araştırma Komisyonu'nun Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikayet dosyasıyla ilgili henüz kendilerine bir şey ulaşmadığını söyleyen Rektör Bernay, "Bir şey gelirse neyle suçlandığımızı görecek ve savunmamızı yapacağız" diye konuştu. Bernay, 30 hemşire eksikliğinden dolayı 2 yoğun bakım ünitesinin kapalı tutulmasından da yakınarak, "Bütün üniversitelerde hemşire yönünden sıkıntı var. Devlet hemşire kadrosu vermiyor. 'Döner sermayeyle biz çalıştıralım' diyoruz, ona da izin verilmiyor. Hemşireyi de başka statülerde alamıyorsun. 3 yoğun bakım ünitemiz var. 2'si 30 hemşire eksiğimiz olduğundan dolayı kapalı. Bu durumu birileri izah etmeli" şeklinde konuştu.

Doktoralı araştırma görevlilerinin işlerine son verilmesi konusuna da değinen Bernay, şunları söyledi:

"33/A kapsamındaki doktoralı araştırma görevlileriyle ilgili açılan 8 mahkeme sonucunda sadece biri, projesi devam ettiğinden dolayı işe iade edildi. Diğer 7 davada üniversitemiz haklı bulundu. 33/A'larla ilgili bütün üniversiteler haklı. Bizim üniversitemizin 33/A'ların işten çıkarılmasıyla gündeme geldiği sıralarda tekrar görevi uzatılmayanların sayısı 8'di. Öyle yazılıp çizildiği gibi 70-80 değildi. Ancak, bu rakam dönem dönem değişir. Artar, eksilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber