Erdil yeniden hakim karşısında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2006 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil dönemindeki usulsüz olduğu ileri sürülen konut harcamalarıyla ilgili olarak, Erdil'in eşi Füsun Erdil ve dönemin satın alma komisyonu üyelerinin yargılandığı davaya devam edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanıklar Hasan Can ile Recep Doğan ile sanıkların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Kıdemli Hakim Binbaşı Tanju Ünal, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil hakkında verdiği hükmün gerekçeli kararının mahkemeye geldiğini ve incelendiğini belirtti.

Hakim Binbaşı Ünal, 1999 yılı dışında kalan 2000 ve 2001 yılına ait teftiş edilen evraklar, diğer evraklar ve mukayese yazı ve imza örneklerinin karşılaştırılması talebiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilen belge ve evrakların incelemesinin devam ettiğine dair yazının mahkemeye gönderildiğini söyledi.

Sanıklardan Cavit Eren'in avukatı, müvekkilinin Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'ndaki görevinden emekli olduğunu mahkemeye bildirdi.

Sanık avukatları, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nden gönderilen gerekçeli karar ile kriminal incelemesi istenilen belgelere ilişkin raporu inceledikten sonra gerekirse savunmalarını yazılı olarak yapacaklarını bildirdiler.

Duruşma, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na incelenmek üzere gönderilen belge ve evraklara ilişkin raporun beklenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber