Bakan Atilla Koç: Kimse benden güzel küfür edemez

Haber Giriş : 30 Mart 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tempo'ya çarpıcı açıklamalar yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'tan samimi itiraflar: Kimse benden iyi küfredemez.

Bakan Koç, çocuklarıyla ilişkilerini şöyle anlatıyor:

- Çocuklarınızla münasebetleriniz nasıl?
Bana göre çok demokratım. Çocuklarıma göre çok faşistim. Yani kızlarıma göre. Ben, ben diyormuşum hep. Oğlum çok politik. ?Babam öyle diyorsa haklıdır? diyor, bu da benim çok hoşuma gidiyor.

- Aydın doğumlusunuz. Anne tarafından muhacirsiniz?
Babam çiftçiydi. İki anadan, iki babadan dokuz kardeşe sahibim. Babamın birinci hanımı ölmüş, altı çocuk kalmış. Annemin birinci eşi ölmüş oradan iki ağabeyim kalmış. Sonra evlenmişler, bir tek ben doğmuşum. Ben doğduğumda annem 40 yaşında, babam 53 yaşındaymış.

- Evinizde siyaset konuşulur muydu?
Ooo hem de nasıl konuşulurdu siyaset. Hep sağ zihniyetli olmuştur ailem. Çeşitli partilere meyledenler olmuştur ama sağcılık hâkimdi. Ama bu sağcılık kapitalizm anlamında değil.

?Kimse benden daha güzel küfredemez?

- Sizi yakından tanıyan biri, ?Atilla Abi iyi küfreder, hatta söylenmemiş küfürleri duyabilirsiniz? demişti.
Şahane küfrederim. Evet, söylenmemiş küfürleri ederim. Akdenizli olmanın özelliğidir. Bunu biz yaparız. Bizden başka milletler küfredemez. Bu bir edebiyattır, bir kültürdür.

- Küfür bir edebiyattır?!.
Evet. Bir Alman, bir İngiliz böyle küfredebilir mi?

- Başbakan'ın da Kasımpaşalı bir yanı var. Kendinize daha yakın hissediyor musunuz?
Milleti ona çeken, yakın hissettiren tabii halleridir. Tenkit edebilirsiniz, yanlış bulabilirsiniz ama Başbakan böyle güzel.

- Küfretmeyi bıraktınız ama yine de ?Küfrederim ha? diyorsunuz. Bunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgisi var mı?
Hayır, bir başkası küfrettiği zaman hoşuma gitmiyor; çünkü benim kadar güzel küfredemiyor. Bir başkasına da benim küfrüm hoş gelmeyebilir. Onun için bıraktım. Bu nedenle sadece, ?Küfrederim ha? diyorum, onlar da anlıyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber