Rektör Aşkın'dan kadroları geciktirdiği iddialarına cevap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, bazı kişilerin kadrolarını geciktirdiği yolundaki iddialarla ilgili olarak "Ben de doçentlik kadromu 14 yılda alabildim. Kadro beklemekle mağdur olunuyorsa, en büyük mağdur benim" dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile 9 sanık hakkında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın bugünkü duruşması tamamlandı.

Duruşmaya müdahil olarak katılan YYÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ramazan Şekeroğlu, davanın daha önceki duruşmasına da müdahil olarak katıldığını ve bu nedenle Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Şekeroğlu, fakültede bir yıldır kadro alamayan öğretim görevlilileri bulunduğunu da söyledi.

Şekeroğlu'nun beyanının ardından söz alan Rektör Yücel Aşkın, Tıp Fakültesi'nde halkla ilişkili bir kurum olmasından dolayı 107 öğretim üyesine kadro verildiğini, duruşmada sadece üç kişinin adının geçmesinin doğru olmadığını bildirdi.

Aşkın, Şekeroğlu'nun kadroların geç verilmesine yönelik iddialarını yanıtlarken de şunları söyledi:

"Ankara Üniversitesi'nde ben de 1969-1983 yılları arasında doçentlik kadrosu bekledim. Ben de doçentlik kadromu 14 yılda alabildim. Kadro beklemekle mağdur olunuyorsa en büyük mağdur benim. Şekeroğlu benim için (Sevdiklerine kadro veriyordu) diye bir ifade kullandı. İddianamede benim aleyhime ifade verenlerin hepsinin kadrosunu ben verdim. Ama bunlarla aramda sevgi bağım yoktur."

Yaklaşık 2 saat süren ve 2 mağdur ile 1 müdahilin dinlendiği, 7 müdahilin de beyanlarının yazılı olarak sunulduğu duruşmaya, yarın da devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber