Şener: BDDK başkanlığı için kararname yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2006 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığına atama konusunda hazırlanmış bir kararnamenin mevcut olmadığını söyledi.

E-Dönüşüm Türkiye İcra Kurulu 17'nci Toplantısı'na başkanlık eden Şener, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Şener, yarın görev süresi dolan BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in yeniden mi atanacağı, yoksa yerine başka birinin mi atanacağına dönük sorulara, "Bu konuda henüz hazırlanmış bir kararname mevcut değil, sayın Başbakanımız bugün yurt dışı programından dönecekler ve konuyu değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

Gazetecilerin Tüpraş'ın özelleştirilmesi konusunda Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) dün yaptığı açıklamayı hatırlatarak, işlemin devamı yönünde kararı Bakanlar Kurulu veya Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun vermesi gerekip gerekmediği sorusu üzerine ise Bakan Şener, şöyle dedi:

"Dün ÖİB bir açıklama yapmıştır, konuyu bu açıklama çerçevesinde değerlendirmek gerekli, dolayısı ile yeni bir değerlendirme imkanına sahip değilim.

Konuyla ilgili yorum yapmam doğru olmaz, çünkü ben ÖYK üyelerinden biri değilim."

Bugün bir gazetede yer alan demecinde atamalarla ilgili olarak "demokraside (Ben şunu istiyorum) söylemi doğru bir söylem değil" ifadesinin Başbakan Erdoğan'a yönelik olup olmadığı sorusunu Şener, "Gazeteci arkadaşımız, (BDDK Başkanı olarak kimi atayacaksınız?) diyor. Ben de dedim ki, atamayı ben yapmıyorum. Atama bir süreçten geçtikten sonra tamamlanır. Demokrasiler yetkilerin paylaşıldığı bir süreçtir. Kim atayacak veya ben atayacağım ifadeleri, demokratik sürece uygun bir ifade değildir diye konuyu açıkladık. Yorumla farklılaştırmak suretiyle cümleler belirttiğiniz şekli almıştır" şeklinde yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber