Okul çevreleri özel bölge ilan edilecek

Haber Giriş : 30 Mart 2006 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi Kemal Önal, okullarda artan şiddet karşısında okul çevrelerinin özel bölge ilan edilmesi ve burada işlenecek suçların cezasının daha da fazla olmasına ilişkin karar aldıklarını ve bunu üst makamlara ilettiklerini söyledi.

Vali Önal Karagedik Beldesi'nde katıldığı Ağaç Dikme Töreni'nde gazetecilerin okullarda yaşanan şiddet karşısında Ankara Valiliği'nin ne gibi önlemler aldığına ilişkin soruları yanıtladı.

Valilik olarak gereken tedbirleri aldıklarını aktaran Kemal Önal, 1 ay önce emniyet yetkilileri ve lise müdürleriyle bir toplantı yaptıklarını aktardı. Bu toplantıda okul çevresinin özel bölge ilan edilmesi, burada işlenecek suçların cezasının daha da artırılması kararına vardıklarını ifade eden Önal, bu kararlarını üst makamlara bildirdiklerini aktardı.

"Okulun içine polis sokup öğrenciyle polisi karşı karşıya getirmek istemiyoruz" diyen Önal, dışarıda önlem aldıklarını belirtti. Önal, alınacak polisiye tedbirlerin yine de yeterli olmayacağını ifade ederek, veli, öğretmen ve öğrencinin sağlıklı iletişiminin önemine işaret etti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber