Rüşvet almama'' maddesi değişti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2006 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Dışişleri Komisyonu, daha önce ''rüşvet almama'' maddesi bulunduğu gerekçesiyle kabul etmediği ve Hükümet tarafından geri çekilen tasarının değiştirilmiş halini kabul etti.

Türkiye ile Japonya Arasında Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin Hibe Yoluyla yapımına İlişkin Nota ve Görüşme Tutanaklarının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın yeni halinde,daha önceki metinde yer alan ''sözleşmelerin yapılması karşılığında, rüşvet olarak yorumlanacak herhangi bir teklif, hediye veya ödeme ve menfaat veya karşılığını önlemek için Türkiye Cumhuriyeti'nin gerekli önlemleri alacağını, Japon Hükümeti, varsaydığını beyan eder'' ifadesi çıkarıldı.

CHP milletvekilleri de ''rüşvet almama'' şartının tasarıda tekrar bulunduğunu iddia ederek, Türkiye'nin bu hibeyi kabul edemeyeceğini söylediler. CHP milletvekilleri, yeni metinde yer alan ''Japonya Hükümeti, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nı (JICA), Japon hibe yardımının düzgün olarak yürütülmesini kolaylaştırmayı amaçlayan gerekli işleri uygulamakla görevlendirir'' ve ''JICA'nın 'Genel Projeler ve Balıkçılık Alanları için Japon Hibe Yardımı Kurallarına uygun olarak yürütülmesini sağlamalıdır'' ifadelerine itiraz ettiler.

JICA metinlerinde, ''rüşvet almama garantisinin'' yer aldığını öne süren CHP milletvekilleri, eski ifadenin, tasarıya başka ifadelerle yerleştirildiğini savundular. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, tasarı, AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber