Subaşı Ticaret öğrencilerinden Çek Cumhuriyeti ziyareti

Torbalı'daki Subaşı Mustafa Topalan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Comenius Okul Ortaklıkları Projesi Yurt Dışı Gezisi programı dahilinde Çek Cumhuriyeti'ne ziyarette bulunacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Subaşı Ticaret öğrencilerinden Çek Cumhuriyeti ziyareti

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde yürütülen Comenius Projesi için 10 Kasım-17 Kasım tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrindeki "Gymnazium Jana Palach" okuluna yapılacak olan proje faaliyetine Subaşı Mustafa Topalan Anadolu Meslek Lisesi Müdür vekili Ufuk Çobanoğlu, İngilizce öğretmeni Dilara Erel, bilişim teknolojileri öğretmeni Yeşim Aker ile okulun öğrencileri Bilal Durak, Bahar Sabahat Kıyvak, Muhammet Özdemir ve Tuğçe Karabudak katılacak.

PROJE İLE ÜLKELER KÜLTÜRLERİNİ TANITACAKLAR

TORBALI'DAN Subaşı Mustafa Topalan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin katıldığı projeyi 4 ülkede 4 lise birlikte yürütecek. Projeye Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Slovakya katılıyor. Proje 2 yıl devam edip 2015 yılında sona erecek. Bu projelerde Avrupa Birliği üyesi ve aday olan ülkelerin birbirlerini tanıması amaçlanıyor. Yapılan ziyarette Gymnazium Jana Palach Okulu temsilcilerimize ülkelerini tanıtıp gezdirecekler. Diğer okullarda Türkiye'ye gelerek ülkeyi ziyaret edecek. Tüm bu ziyaretlerde tanıtımlar, sunumlar yapılarak öğrencilerin bir birileri ile kaynaşması hedefleniyor. 230'un üzerinde projesi bulunan Comenius Projeleri'nde değerlendirmeler yapılacak.

'ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ'

OKUL Müdür Vekili Ufuk Çobanoğlu 74 öğrencisi bulunan okullarının böyle bir projeye imza atmasında emeği geçen İngilizce öğretmeni Dilara Erel'e teşekkürlerini iletti. Çobanoğlu, "okulumuzun mevcudu çok düşük olmasına rağmen böyle bir başarıya imza atması hepimizi gururlandırdı. 4 ülkenin katıldığı proje boyunca okullar birbirlerini ziyaret edecek. Bizde diğer tüm ülke öğrencilerine ülkemizi en iyi şekilde tanıtacağız. Proje ile Avrupa birliği üyesi olan ve üye olma adayı olan ülkelerin birbirlerini daha yakından tanıması ve kaynaşması amaçlanıyor. Türkiye Avrupa birliği adayı olduğu için bizde tanıtımımızı en iyi şekilde yapmayı hedefliyoruz. Gezi programı öğrencilerimiz için de güzel olacak. İlk kez yurt dışına çıkma fırsatına sahip olan öğrencilerimizin ufku genişleyecek" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber