Kilis farklı bir görünüm kazanıyor

Kilis Belediyesi tarafından ‘Kilis Kültür Yolu’ projesi kapsamında Arasa Çarşısı, Odun Pazarı ve Dolap Pazarı caddeleri ile Cumhuriyet Caddesi’nin bağlantı yolları siyah bazalt taş ile döşeme çalışmalarına hız verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis farklı bir görünüm kazanıyor

Sabah Pazarı'nın bulunduğu bölgede yoğunlaşan çalışmaların kısa süre içerisinde Arasa Çarşısı'nda sona ereceği bildirildi.

Doğalgaz ve scada sistemli içme suyu şebeke hattının çekilmesi için kazılan caddelerin abone bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran Kilis Belediyesi yolların modern ve estetik bir görünüme kavuşturulması için çalışmalara başladı.

Sistemin ayrıntılarına değinen Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, "Yollar standart 6 metre genişliğinde bazalt yol şeklinde dizayn edilecek. Bazalt yol kaplaması altına 15 santim kalınlığında beton dökülecek ve üzerine özel yapım tekniği ile derzli 8 santim kalınlığında bazalt taş kaplanacak. Kaldırımlar ise değişken ölçüde bazalt şekilde yapılıyor" dedi.

Başkan Bulut, vatandaşların rahat bir şekilde kaldırımlarda yürüyebilmesi için kaldırımların genişletildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber