Istem çalışanlarına maaş zammı

Isparta Belediyesi şirketlerinden ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Istem çalışanlarına maaş zammı

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sözleşmenin 1 Kasım 2013-30 Eylül 2016 tarihleri arasını kapsadığını ve ilk 6 ay için işçilere 100 lira zam yapıldığını belirtti. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ın makamında gerçekleşen görüşmeye Belediye İş Sendikası'nı temsilen Başkan Cemal Kurt, Başkan Yardımcısı Zafer Yıldırım ve yönetici Şeref Ural katıldı.

Sendika ile anlaştıklarını ve gelirlerine göre verebileceklerinin en iyisini vermeye çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Yapılan anlaşma gereği her 6 ayda bir artış yapılacak. 75 lira da versek olacaktı, ancak biz bunu 100 liraya çıkardık. İşçilerimiz alnının teriyle bu çalışmaları yapıyor, bizde elimizden geleni vermeye çalışıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Sendika olarak her zaman işçinin çalışmasından yana olduklarını söyleyen Belediye İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt da, "İşçimiz çalışırsa biz her zaman alnımızın akıyla, göğsümüzü gere gere işverenin yanına gidebiliriz. ISTEM'de Belediye Başkanımızın bu döneminde örgütlendik, bu ikinci toplu iş sözleşmemiz. Bir dahaki toplu iş sözleşmemizi de belediye başkanımızla yapmak nasip olur. Çalışanın sendika başkanı olmak istiyorum ve 20 yıldır öyleyim. Biz çalışırız hakkımızı da isteriz. İsterken de belediyenin bütçesini, şirketimizin bütçesini göz önüne alırız. Buna göre ortak bir noktada ve masada anlaşmaktan yanayız. Belediye başkanımıza şirketimizde sendikal faaliyetlerin başlamasından bu yana yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederim. Toplu iş sözleşmesindeki yaklaşımından dolayı da teşekkür ediyorum" görüşlerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber