Yargıda bir ilk: Savcı kendi sicil fişini istedi

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı Cihan Ergün, kendisi hakkında düzenlenen sicil fişleri ve müfettiş hal kâğıtlarını Bilgi Edinme Kanunu kapsamında elde etti.
Konya'da görev yapan savcı Ergün, Adalet Bakanlığı'na başvurarak hakkında düzenlenen sicil fişleri ve müfettiş hal kâğıtlarının suretlerinin kendisine verilmesini talep etti. Ancak, Adalet Bakanlığı Ergün'e istediği belgeleri vermedi. Ergün bu kez talebini Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na iletti. Konuyu inceleyen kurul, talep edilen belgelerin Adalet Bakanlığı'nca 'gizli ve kişiye özel' bir yazıyla savcı Ergün'e verilmesini istedi. Söz konusu belgelerin önümüzdeki 15-20 gün içinde savcı Ergün'e gönderileceği öğrenildi.

Karar yargıda ilk
Yargı mensupları arasında ilk kez gerçekleştiği belirtilen bu durumun, haklarında tutulan sicil fişlerini görmek ve fikir sahibi olmak isteyen yargı mensuplarına örnek olabileceği belirtildi. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Ramazan Yıldırım, "Sicil fişlerini görmek, kişinin maaş bordrosunu alması ve görmesi kadar hakkıdır. Kurulun kararı, kamu çalışanları için de çok önemli. Artık kamu çalışanları gizli denilen bilgilere rahatça ulaşabilir" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber