Genelkurmay'dan fişleme açıklaması: Emirler tahrif ediliyor

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da vali, hâkim, savcı ve müdürlerin fişlendiği iddiası üzerine Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı ve kişiler hakkında özel bilgi istenmediğini, emirlerin tahrif edildiğini belirtti

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da vali, hâkim, savcı ve müdürlerin jandarma talimatıyla fişlendiği iddiaları üzerine, söz konusu evrakın tahrif edildiğini açıkladı.
Genelkurmay'dan dün yapılan açıklamada, teknolojik imkânlarla her türlü belgenin tahrif edilmesi, sahtesinin yapılması ve amacından saptırılmasının mümkün olduğu kaydedildi. Genelkurmay açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Söz konusu emirler; EMASYA (Emniyet Asayiş ve Yardımlaşma) planları gereği ihtiyaç duyulan bilgilerin toplanması amacına yönelik olup hiçbir şekilde kişilere ilişkin bilgi talebi içermemektedir. İnceleme sonucunda, tahrifat yapılmak suretiyle emirlerin, ilgisi olmayan konularla irtibatlandırılarak gündem yaratılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır."

Haber ve iddialar
Sabah gazetesinde dün Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu imzasıyla 6 Ocak'ta Bölge Komutanlığı'na yollanan bir yazıda eski fişlerin güncellenmesinin istendiği, bunun için de 15 Mart'a kadar süre verildiği yönünde bir haber yayımlandı. Haberde, validen hâkim ve savcıya kadar isimlerin bulunduğu fişlerde, "AKP atadı. Eşi türbanlı. Dul olup ahlaken güçlü değil. Atatürkçü. Sosyal biri" gibi bilgilerin de yer aldığı görüldü.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise terörle ilgili basın toplantısında bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı.

İsimler ve bilgiler

Sabah gazetesindeki habere göre, yöneticiler hakkındaki bilgiler şöyle:
Diyarbakır Valisi Efkan Ala: 2 yıldır görev yapıyor. AKP hükümeti tarafından atanmıştır. Eşi türbanlıdır.
Vali Yardımcısı Ahmet Aydın: Siirt Vali Yardımcılığı görevinde iken Kastamonu iline tayini çıktı. Ancak görevine başlamadan Diyarbakır'a atandı. Nurcu.
Vali Yardımcısı Cumali Atilla: Çocuğu Fethullah grubu okulunda okuyor.
Bismil Kaymakamı Kenan Çiftçi: Nurcu grupla ilişkisi var. Eşi şapka takıyor.
Bismil Milli Eğitim Müdürü M. Kemal Yılmaz: Hizbullah sempatizanı. Eşi kapalı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber