Kapıkule TIR müdürünü tayin bile kurtaramadı

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule'de 'teşekkül halinde içki ve sigara kaçakçılığı' yaptıkları iddiasıyla 57 gümrük memuru, 33 polis ve 38 free-shop çalışanın yargılanması sürerken, TIR Gümrük Müdürü Muammer Özen'in de rüşvet aldığı tespit edildi. Aralık ayındaki operasyondan kısa bir süre önce Ankara Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne tayini çıkan Müdür Özen'den savunma istendi.

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, müfettiş raporu üzerine, Özen'e gönderdiği 'gizli' ve 'kişiye özel' notta ele geçirilen defterlerde el yazısıyla tutulmuş çok sayıda kayıta rastlandığı belirtildi.

RÜŞVET DEFTERİ

Personel Dairesi Başkanı Mehmet Ergün'ün imzasını taşıyan bilgi notunda, şöyle denildi: 'Elde edilen kayıtların tasnifi sonucunda gümrük görevlilerinden kimin kaç euro tutarında, bedelsiz olarak kaçak eşya aldığı ortaya çıkarılmıştır. Görevliler free-shoplara ait kaçak malları rüşvet olarak almış veya bu kadarlık tutarda menfaat temin etmişler. Gümrük memurları, rüşvet olarak aldıkları mallar karşılığı, kaçakçılığı men ve takip görevlerini yapmamışlardır. Bahse konu defterlerin tarafınızla ilgili bölümlerinde değeri belirtilen free-shop malını, rüşvet olarak aldığınız veya bu tutarda menfaat temin ettiğinizden bahisle, 'memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' hükmü uyarınca devlet memurluğundan çıkarma cezası ile cezalandırılmanız önerilmektedir.' Özen'in savunmasını geçtiğimiz günlerde Disiplin Kurulu'na sunduğu öğrenildi. Yazıda Özen'in değişik tarihlerde 15 ila 40 euro arasında rüşvet aldığı belirtildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber