TOKİ Başkanı: Dar gelirli için kafa yoracağız

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, dar gelirlilere konut sağlamak için 'daha fazla kafa yoracaklarını' söylerken, yeni afların yeni gecekondular yarattığını vurguladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ tarafından 8-9 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek Konut Kurultayı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, 78 ilde 177 ilçede 447 şantiyeye sahip olduklarını, bu yıl konut üretimi sayılarının 200 bini, 2007'de 250 bini aşacağını kaydetti. Kurultayın ana gayesi 'Alt gelir grubuna, yoksullara nasıl konut sunarız?', bunun arayışı olacak. Bu konuda daha ciddi kafa yoracağız'' diyen Bayraktar, konunun ekonomiyle yakından ilgili olduğuna dikkat çekerek, gelir seviyesinin 5 bin doların daha da yukarısına çıkmasıyla sorunun çözümünde daha ciddi adımlar atılacağını belirtti. Bayraktar, yeni afların yeni gecekondular yaratacağını belirterek, kesinlikle imar affı çıkmaması gerektiğini vurguladı. Bayraktar, Türkiye'de gelir seviyesi 10 bin doların üzerine çıktığında 5 yıl içinde gecekondu kalmayacağı ya da pek az kalacağı yorumunu yaptı.

AÇIKGÖZLERİ ELEYELİM
Gecekondu dönüşümünün zor bir iş olduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle konuştu: "Gecekonduda oturan insanların 'gecekondumuz elimizden alınacak, mağdur edileceğiz' diye düşünceleri var haklı olarak ama ortaya çıkabilecek açıkgözler de var. Bunları hep beraber elimine etmemiz lazım. Gerçekten mağdur olabilecek insanlara başını sokacağı ev vermeden bu gecekondulardan bunları çıkarmamak, mağdur etmemek lazım. Gecekonduda oturan, gecekondu yapan insanlar şunu bilmelidir: Daha çok ihtiyacı olduğu halde, daha çok mağdur olduğu halde köyünden şehre gelme imkanı bulamadığı için belki kamudan daha çok ortaklık payı alma hakkı olmasına rağmen gecekondu yapamayan insanların da hakkıdır.''

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber