'Aksu görevden alınacak mı' sorusu

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'olaylar karşısında etkili olmayan bir tavır gösteren İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'yu görevden alıp almayacağını' sordu.

Durgun, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yanına Vali Yardımcısı'nı alarak, olayların tertipçileriyle konuşmaya gidip, 'Şimdiye kadar istekleriniz ve cesaretleriniz için size teşekkür ediyorum, ama artık bırakın' dediğini hatırlattı.

Baydemir'in konuşmasının, tahrikin planlayıcısı, destekçisi, teşvikçisi olduğunun bir kanıtı olup olmadığını öğrenmek isteyen Durgun, Baydemir hakkında soruşturma açtırılıp açtırılmayacağını sordu. CHP'li Durgun, 'Güneydoğu'da devletin değil, DTP'li belediye başkanlarının sözü mü geçiyor' sorusunu yöneltti.

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek ise İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun cevaplandırması istemiyle sunduğu soru önergesinde, 'önceden bilgi alındığı, raporlar düzenlendiği halde güvenlik önlemlerinin olaylar karşısında neden yetersiz kaldığını' sordu. Kepenek, Diyarbakır Valisi ve Emniyet Müdürü'nün görevden alınıp alınmayacağını da öğrenmek istedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber