Askerlik 12 aya indi, otogarda izdiham oldu

Bakanlar Kurulu kararıyla 2014 Ocak ayından itibaren askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesinin ardından ilk asker celbinde Adana Otogarı'nda izdiham yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askerlik 12 aya indi, otogarda izdiham oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında askerliğin 15 aydan 12 aya düşürüleceğini söylemiş, ardından Bakanlar Kurulu kararıyla askerlik, 2014 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere 12 ay düşürülmüştü. Askerliğin 12 aya düşürülmesinin ardından 1994/4 tertip askerler birliklerine gitmek için otogarlara akın etti. Adana Otogarı'nı da vatani görevini yapmak üzere askere gitmek için yüzlerce asker ve onların binlerce yakını doldurdu. Askerliğin 12 aya inmesinden dolayı son anda tecilini bozdurup askere gitme kararı olan çok sayıda asker olduğu için otogarda izdiham yaşandı. Türk bayrakları ile otogarı dolduran asker yakınları hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okuyarak çocuklarını peygamber ocağına gönderme mutluluğunu yaşadı. Asker uğurlamada otogarda ilk kez meşale de yakıldı. Mehmetçikler meşale eşliğinde otobüslerine bindirilerek gidecekleri yerlere uğurlandı.

Askerler vatani görevini yerine getirecekleri için mutlu ve gururlu olduklarını söyleyerek, "Bizim için askerlik 12 ay olmuş ya da 15 olmuş fark etmez, biz vatani görevimizi yapmaya gidiyoruz" dedi.

Askere uğurlanan gençleri arkadaşlarının, "En büyük asker bizim asker" sloganı eşliğinde havaya atıp tuttuğu görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber