Pis sular savcının odasına akıyor

Anadolu Adliyesi’ndeki inşaat hataları 7 kişinin sanık olmasına neden oldu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pis sular savcının odasına akıyor

Bülent AYDOĞDU

Başsavcılık iddianamesinde tuvaletlerdeki pis sular savcıların odasına akıyor.

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 10 sayfalık iddianamede, ihaleyi kazanan Şira Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılan inşaat sonrasında, geçici kabul işlemini yapan Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan komisyonun kontrollerinde 810 kalem eksik imalatın tespit edildiği belirtildi. Binanın kabulünün ardından Başsavcılık tarafından oluşturulan teknik kadronun 22 sayfalık bir rapor hazırladığının anlatıldığı iddianamede, binada 800 noktada akıntı bulunduğu, izolasyon sorunu bulunan 480 tuvaletin ters eğimde bağlandığı için pis suyun koridorlara aktığı, balkonlardaki yağmur suyu tahliyelerinin yapılmaması nedeniyle bazı hakim ve savcı odalarına su girdiği de belirtildi. .

Anadolu Adliyesi adliyelik oldu

Hak edişlerini de aldılar

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Yapı Denetim Heyeti'nde görevli yetkililer Mehmet Emin Birpınar, Eray Angı, Emrah Tolu, Reşat Hamutçu ve Haluk Kemal Can'ın, adliye inşaatındaki 810 kalem noksan ve kusurlu işlerin giderildiğine dair düzenledikleri tutanağı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdikleri belirtilen iddianamede, bu kişilerin böylece yüklenici firmanın çok sayıda kusur ve eksiğine rağmen hak edişlerini almalarını ve ödenmesini sağladıkları da kaydedildi.

İddianamede Yapı Denetim Heyeti dışında Şira Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi'nin yetkilisi Muharrem İlkar ve mimar Burhanettin Haldun Erdoğan hakkında 3 yıldan 7'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Yargılanmaya Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Yangından kaçışlar duruşma salonuna çıkıyor

İddianamede, sulu söndürme sistemindeki sorunların 17 Mayıs'taki yangın sırasında ortaya çıktığı ve yangın alarm sisteminin aktif olmadığının, 146 yangın vanasının da kapalı olduğunun anlaşıldığı ve binanın bu haliyle yangına karşı tamamen korunaksız hale geldiği vurgulandı. İki blokta izolasyon olmadığı ve oluşan akıntıların taşıyıcı kolonlarda korozyona yol açıp binanın bu bölümlerin 10 yıl dayanacağının da belirtildiği iddianamede asansörlerin bir çoğunun arızalı olduğu, yangın kaçış senaryosunda A ve B bloktaki kaçış noktalarının duruşma salonlarından çıkış olarak planlandığı anlatıldı.Adliyede çıkan yangının da elektrik aksamının aşırı ısınmasından meydana geldiğinin belirtildiği iddianamede yaklaşık 850 yangın kapısının da ters bağlandığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber