Bir TIR dolusu füze ve bomba yakalandı!/Video

Adana'da bir TIR dolusu, roket atar, füze, bomba ve silah ele geçirildi. TIR şoförü gözaltına alındı. TIR'ın Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte bir tırda bin 200 roket başlığı ele geçirildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yasal çalışmaların devam ettiğini ifade eden Coş, şu bilgileri verdi:

"Bir uyuşturucu ihbarıyla ilgili düzenlenen operasyonda aramanın yapıldığı tırda bin 200 roket başlığı ele geçirildi. Sorumluların adliyeye gönderilmesi konusunda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yürütüyor. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma yürütülüyor. Gözaltına alınan kişi sayısı konusunda rakam vermek için erken. Bütün bağlantılar araştırılıyor."

9 GÖZALTI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ele geçirilen bin 200 roket başlığıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Konya ve Adana'da merdiven altı tabir edilen yerlerde üretildiği tahmin edilen roket başlıklarının bulunduğu TIR'da aramalar tamamlandı. Vali Coş, roket başlıklarının tahminen Suriye'deki bazı gruplara ulaştırılmak üzere yurt dışına çıkarılmak istendiğini belirterek, konuyla ilgili TIR sürücüsü de dahil olmak üzere 9 kişinin yakalandığını aktardı. Vali Coş, şahısların sorgusunun devam ettiğini, olayın en ince ayrıntısına kadar araştırıldığını vurguladı.


Adana'da bir TIR dolusu, roket atar, füze, bomba ve silah ele geçirildi. TIR şoförü gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine Metal Sanayi'ndeki bir işyerine baskın yaptı. Takibe alınan Konya plakalı TIR, sanayi sitesine gelince durdurulup uyuşturucu operasyonları için eğitilen köpeklerle aranmak istendi. Ancak dorsesi açılan TIR'da roket, füze, el bombası ve çeşitli çap ve markada silah bulundu.

Çevresinde geniş güvenlik önlemi alınan TIR, Terörle Mücadele Şubesi ve Bomba imha ekiplerinin kontrolünde eskortlarla Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. Merkezin çevresinde de önlem alan polis, buraya kimseyi yaklaştırmadı. TIR'ın burada boşaltılıp, silahların envanterinin çıkartılacağı öğrenildi.

İsmi açıklanmayan TIR şoförü gözaltına alınırken olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber