Kalorifer kazanı patlamak üzere olan okul boşaltıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalorifer kazanı patlamak üzere olan okul boşaltıldı

Ağrı'da birçok okulun kaloriferi bir süredir yanmaya başladığı halde il merkezinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunun kaloriferinin yanıp yanmayacağı hususunda il milli eğitim müdürü ile öğrenci velileri arasında çıkan tartışma sonucunda şu dakikalarda okulun kalorifer kazanı aşırı ısınma nedeniyle patlamak üzere olduğu için okul boşaltıldı.

Veliler isyan etti, okul yönetimi ise "yakacak personel yok" dedi

Kaloriferlerin yanmaması üzerine çocukları hasta olan öğrenciler okul yönetimine başvurdu. Okul yönetimi ise "İl milli eğitim müdürlüğü bize kalorifer ateşçiliği sertifikası olan personel vermedi, bu iş şakaya gelmez kafamıza göre yakamayız kaloriferleri" açıklamasında bulundu.

İl milli eğitim müdürü veliyi makamdan kovdu

Kalorifer sorunu okul yönetimi ile çözülemeyince Ağrı İl Milli Eğitim müdürü Fatih BAŞAK'ın makamına giden veliler ise şaşkına döndü. BAŞAK, velilere "benlik bir şey yok kafanıza göre buraya gelemezsiniz gidin okulla görüşün" diyerek makamından uzaklaştırdı.

BAŞAK'tan okul yönetimine tehdit gibi uyarı

Velileri il milli eğitime giderek BAŞAK'ı rahatsız etmesi üzerine (eğitime ve insana verdiği değeri ortaya koyan il müdürü) okul yönetimine uyarı vererek "ya okul yönetimi ya da kaloriferi yakmayan hizmetliler için soruşturma açılacak" denilince sertifikası olmayan hizmetliler işten atılma korkusuyla bu sabah kaloriferleri yaktılar.

Ortaokul şuan boşaltıldı ve kazan patlamak üzere

Kalorifer yakmayı bilmeyen hizmetliler ise kaloriferi fazla yakınca aşırı ısınma nedeniyle tehlike oluştu ve okul boşaltıldı. Şuan öğrenci ve öğretmenler okul dışına kazana müdahale edilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber