MEB, özür gurubundaki 'atama skandalı'nı düzeltti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, özür atamalarında ortaya çıkartılan "skandalı" düzeltme yoluna gitti.
ANKA'nın, "MEB'de Atama Skandalı" başlığıyla haberleştirdiği 2006 ocak döneminde yapılan özür durumu öğretmen atamalarındaki usulsüzlüklere ilişkin Personel Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Yapılanların "hata" şeklinde değerlendirildiği açıklamada şöyle denildi:
"Söz konusu atama döneminde il içi ve iller arasında olmak üzere, Türkiye genelinde tolam 7 bin 58 öğretmenin yer değiştirme suretiyle ataması yapılmıştır. Yer değiştirme işlemi hizmet puanı üstünlüğü ve tercihte bulunulan eğitim kurumlarının norm kadro açığı sınırlılığında gerçekleştirilmiştir.
Yer değiştirme işlemlerinin açık ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi amacıyla başvuru, onay ve atama süreçlerinin gerçekleştirildiği elektronik istem kamuoyunun bilgisine açılarak oluşabilecek hataların önlenmesi hedeflenmiştir.
Bu bağlamda hizmet puanlarının eksik hesaplandığı ve tercihleri dışında eğitim kurumlarına atandıkları tespit edilen öğretmenlerin, puanları düzeltilerek istekleri dikkate alınmak suretiyle norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmiştir."

USULSÜZ ATAMALAR
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006 ocak döneminde yapılan özür durumu öğretmen atamalarında 20'yi aşkın usulsüzlük belirlendi. Usulsüz atamalar kapsamında İstanbul Bağcılar Vali Cahit Bayar İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan hizmet puanı 75 olan Mehmet Oğuzhan Kaygısız, özel gerekçe göstererek Ankara'nın merkez ilçelerine atanmak istedi. Kaygısız, atama işleminin ardından Haymana'daki Çelebi Yaylası İlköğretim Okulu'na verilirken, kendisinden düşük puana sahip kişiler Kaygısız'ın tercihlerine atandı. Kaygısız'dan puanları düşük olmasına karşın Ankara merkeze atanan öğretmenler ve hizmet puanları şöyle:
"-Hizmet puanı 7 olan sınıf öğretmeni Feza Güven, Keçiören Paşalı Necati İlköğretim Okulu'na, -Hizmet puanı 8 olan Güzide Hamzaoğlu, İMKB Kayalıboğaz İlköğretim Okulu'na, -Hizmet puanı 44 olan Şenay Yalçın, Sincan İlçesi Özkent Akbilek İlköğretim Okulu'na, -Hizmet puanı 44 olan İrem Demir, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, -Hizmet puanı 61 olan Mustafa Ayaz Mamak İlçesi Ege İlköğretim Okulu'na."

İKİNCİ ÖRNEK
Sınıf öğretmeni Aynur Yılmaz da öğretmen Kaygısız gibi aynı usulsüzlüğün kurbanı oldu. 71 hizmet puanı olan Yılmaz, tercihleri dışında Ankara'nın Bala ilçesindeki Keklicek İlköğretim Okulu'na atanırken, 47 puanlı Müjde Mavigöz ise Yılmaz'ın tercihleri arasında yer alan Keçiören Ayyıldız İlköğretim Okulu'na verildi. 64 puanlı Sakine Alagöz'ün de puanı Yılmaz'dan düşük olmasına karşın Keçiören'de bir okula atandığı ortaya çıktı.

76 PUANLI EVREN'E, 8 PUANLI ETİMESGUT'A
Bir diğer atama usulsüzlüğü ise Düzce Kaynaşlı Sarçökek İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan 76 hizmet puanına sahip Necla Işık Doğan yaşadı. Doğan, Ankara'nın merkez ilçelerindeki okulları tercih etmesine karşın Evren ilçesindeki Etiholding İlköğretim Okulu'na gönderildi, buna karşın sadece 8 hizmet puanı olan Ayşegül Demir Etimesgut'taki Eryaman Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ne sınıf öğretmeni olarak atandı. İbrahim Karagöz ile Aysun Turan da Necla Işık'tan düşük puanlara sahip olmalarına karşın Sincan ve Keçiören'deki okullara verildi.

108 PUANLA İSTEDİĞİ YERE ATANAMADI
Nermin Yılmaz adlı sınıf öğretmeni de 108 puana karşın Haymana'daki Büyükkonak Görmez İlköğretim Okulu'na gönderilirken, 7 puanlı Duygu Eraslan Altındağ Polis Amca İlköğretim Okulu'na atandı. 19 puanlı Ayça Turan adlı öğretmen de Mamak ilçesi Mehmetçik İlköğretim Okulu'na verildi.
Dikkat çeken bir diğer atama ise Mehmet Karaçam'la ilgili işlemde ortaya çıktı. 171 hizmet puanına sahip olan Karaçam istemiş olduğu Yenimahalle tercihine değil Beypazarı Rüstempaşa İlköğretim Okulu'na verilirken, kendisinden düşük puanlı 5 öğretmen Çankaya, Keçiören, Altındağ ve Gölbaşı'ndaki okullara atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber