Görevden alınan ve göreve getirilen bürokratlar hakkında kadrolaşma iddiası Meclis'te

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 22. yasama döneminde görevden alınan üst düzey bürokratlar ile göreve getirilen danışman ve bürokratları, Meclis gündemine taşıdı.


Kart, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Meclis'te uzman, uzman yardımcısı ve müdür yardımcısı ile daha üst düzeyde çalışan kaç bürokratın görevden alındığını ve görevden alınma gerekçelerini sordu. Görevden alınanların yerine kimlerin atandığını öğrenmek isteyen Kart, önergesinde şu sorulara yer verdi:

?Bunlardan hangileri Meclis dışından gelmiştir ve kaçı belediye kökenlidir? Hangi belediyelerde görev yapmışlardır, eğitimleri ve uzmanlık alanları nedir? Bunlardan, haklarında dava açılmış veya haklarında kesinleşmiş hüküm bulunan bürokrat var mıdır? TBMM'de danışman sıfatıyla veya başka bir görevle açıktan kaç kişi atanmıştır; hangi görev ve unvanla çalıştırılmaktadır? Bunlar arasında, haklarında dava açılmış veya hükmü kesinleşmiş olan var mıdır?
TBMM'de kaç Başkan danışmanı vardır, başdanışmanlarınız kimlerdir; bu kişilerden hangi alanlarda yararlanıyorsunuz, eğitim ve uzmanlık alanları nedir??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber