Roket başlıkları Konya ve Adana'da üretilmiş/Video

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir TIR'da 10 rampa ile birlikte ele geçirilen 935 roket başlığının Konya ve Adana'da üretildiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Coş, düzenlediği basın toplantısında, roket başlıklarının ele geçirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında toplam 10 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Operasyondan sonra yapılan sayımda TIR'dan 935 roket başlığı, 10 rampa ele geçirildiğini, bunların bir kısmının Konya, bir kısmının da Adana'da üretildiğini vurgulayan Vali Coş, "Şu anda emniyetin bütün birimleri daha önce bir sevkiyat oldu mu? Bundan sonra bir sevkiyat olacak mı? Bunun çalışmasını yapıyor. Konu en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor. Bu olay Türkiye Cumhuriyeti'nin yurt içinde, yurt dışında yasa dışı olaylara geçit vermediğini gösteriyor. Türkiye'den Suriye'deki bir takım aşırı gruplara yardım edildiği iddia ediliyor ancak bu olay yardım edilmediğinin bir göstergesidir" dedi.

Roket başlıklarının kim tarafından kullanılacağı, kime gönderileceğinin ise yapılacak çalışma sonrasında ortaya çıkacağını ifade eden Coş, roket başlıklarının Suriye bağlantısını Haısam Taubahjeh adlı kişi tarafından yürütüldüğü iddialarıyla ilgili de araştırmanın sürdüğünü kaydetti.

Vali Coş, TIR'ın nereye gideceği konusundaki bir soruya da, "Güney sınırına Hatay'a" diye cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber