Ön ödemeli su sayacı kullanma zorunluluğuna durdurma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 7. İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 10 yılını doldurmuş su sayaçlarının ön ödemeli sayaçlarla değiştirilmesine yönelik kararı ile sayaç ve montaj bedeli olarak 300 YTL alınmasına ilişkin işleminin yürütmesini durdurdu.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından söz konusu işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davanın kararında, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Haziran 1996 tarihinde ön ödemeli sayaçların kullanılmasıyla ilgili olarak Tarifeler Yönetmeliği'ne bir madde eklediği belirtildi.

ASKİ Yönetim Kurulu'nun, 18 Mayıs 2005'te 10 yıllık periyodik zamanı dolan ve ölçme hassasiyetini kaybetmiş olan mekanik su sayaçlarının yerine kartlı sayaç takılmasını kararlaştırıldığı ifade edilen kararda, bunun ardından ASKİ tarafından 10 yılını doldurmuş su sayaçlarının zorunlu olarak ön ödemeli elektronik kartlı sayaçla değiştirilmesi ve sayaç bedeli olarak 200, montaj bedeli olarak 100 YTL alınması uygulamasına başlandığı kaydedildi.

Kararda, içme ve kullanma suyu hizmetlerinin belde sakinlerine sunulmasını düzenleyen mevzuatta, "hizmetin karşılığının, hizmetin sunulmasından sonra gerçekleşeceğinin" düzenlendiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber